Меню Вход

Полезна информация

„Kinder Joy of moving Tennis Trophy“

 

 

За шести пореден път в България ще се проведат турнири от веригата „Kinder+“. В календара на БФТ се предвиждат по 9 турнира във възрастовите групи до 9  г., 10 г., 11 г.
и 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали, които ще се проведат в периода 31.10-03.11.2022 г. в „Рафа Надал Академи“ в Майорка, Испания.

 

В турнирите от веригата Киндер+ ще се играе във формат по правилата за регионалните турнири от Наредбата за провеждане на състезанията по тенис за 2022 г.:

-          Открита схема за всички записани участници.

-          От 3 до 16 участника: в групи, полуфинали, мач за 3-4 място, финал

-          При 17 и повече участника: Директна елиминация + мач за 3-4 място + задължителен утешителен турнир за всички участници, загубили първия си мач в схемата.

-          Формат на срещите: до 9 и 10 г. – 1 къс сет (до 4 гейма), до 11 и 12 г. – 1 тайбрек сет.

 

В  турнирите от веригата няма да има поставени състезатели и няма да бъдат давани точки за класиране.

Последният, девети, турнир от веригата в България за всяка една възраст ще бъде със статут и наименование  „Киндер+ турнир на шампионите“ и  ще определи участниците в международните финали в Испания. В „Киндер+ турнир на шампионите“ ще имат право да участват класиралите се на 1-во и 2-ро място във всеки един от първите осем турнира от веригата във всяка една от четирите възрастови групи. Победителят от „Киндер+ турнир на шампионите“ във всяка една от четирите възрастови групи (до 9  г., 10 г., 11 г. и 12 г.)  ще получи възможността да участва във международния  мастърс турнир в Испания, като разходите по участието ще бъдат поети от БФТ.

 

В Киндер+ турнирите  в България право на участие имат:

-          Родените през 2014 г. и 2013 г. имат право да участват в Киндер+ турнирите до 9 г.

-          Родените през 2012 г.  имат право да участват в Киндер+ турнирите до 10 г.

-          Родените през 2011 г.  имат право да участват в Киндер+ турнирите до 11 г.

-          Родените през 2010 г.  имат право да участват в Киндер+ турнирите до 12 г.

 

Важно: По разпоредба на основателите и ръководителите на международната организация “Kinder+” в Италия, родените през 2014 г. нямат право да участват международния  мастърс турнир в Испания.

 

В турнирите имат право да участват и чужди граждани. Ако чужд гражданин завърши на първо място в  „Киндер+ турнир на шампионите“ , представител на България за международния мастърс от съответната възрастова група ще бъде най-предно класираният български състезател.

Спонсори и партньори
Официални спонсори
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+