Меню Вход

Същност

 

 

ОБЩИ ПРАВИЛА

на Програма на БФТ "Първи стъпки в тениса у дома"Раздел 1. Организатор на програмата и общи правила

Програмата „Първи стъпки в тениса у дома“ (Програмата) се организира и провежда от Сдружение Българска федерация по тенис (БФТ), юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза, ЕИК: 000708469, със седалище и адрес на управление гр. София 1113, район „Изгрев“, ул. „Незабравка“ 3-5, Борисова градина, България („Организатор“).

 

Програмата е създадена и развита на база на първоначална концепция на председателя на ТК "Шуменец" Богомил Радославов, като в нея са използвани и компоненти от програми за обучения по тенис на деца, разработени в Световната федерация по тенис (ITF).


Настоящите Общи правила са изготвени и публично оповестени към датата на започване действието на Програмата и са свободно достъпни на интернет адрес: http://bgtennis.bg/menu.php?t_id=259 през целия срок на Програмата, в съответствие с изискванията на приложимото българско законодателство.

 

Организаторът си запазва правото да допълва или променя настоящите Общи правила, като промените влизат в сила само след предварителното им оповестяване на сайта на БФТ: www.bgtennis.bg

 

Организаторът има право да прекрати Програмата и преди обявения краен срок, на Програмата, в случай че бъде прекратено извънредното положение в Република България, обявено от Народното събрание на 13 март 2020 г. и бъде разрешено провеждането на тренировки и групови занимания с деца на базите на лицензирани тенис клубове. Организаторът има респективно право и да удължи първоначално обявения срок на Програмата, ако с акт на Народното събрание на Република България бъде удължен срокът на извънредното положение в страната след 13 май 2020 г., респективно с акт на Министъра на здравеопазването бъде продължено действието на забраната за провеждане тренировъчни и извънкласни обучителни занимания с деца след горепосочената дата.

 

Раздел 2. Цел на Програмата

Целта на програмата „Първи стъпки в тениса у дома“ е да популяризира на тениса сред децата, които не са имали досег до този спорт и техните родители, както и осигуряване подкрепа и налагане на тенис клубовете и треньори, които работят с деца в страната. Също така показване нагледно, че първите стъпки в тениса не са скъпи.


Раздел 3. Териториален обхват на Програмата

Програмата е ограничена само на територията на Република България.

 

Раздел 4. Срок на Програмата

Програмата стартира на 27 април 2020 г. и ще продължи до 22 май 2020 г. („Крайна дата на Програмата“).

Раздел 5. Право на участие

В Програмата могат да участват всички деца на възраст от 5 (пет) до 12 (дванадесет) навършени години включително, живеещи постоянно или продължително на територията на Република България за целия срок на Програмата, без ограничение за тяхното гражданство, пол и/или местоживеене, които не са регистрирани/

картотекирани като членове и/или обучаващи се в който и да е тенис клуб – член на БФТ към 26 април 2020 г. („Допустими участници“)

Допустими участници, чиито родители са служители или членове на Управителния съвет на Организатора и/или на Български национален тенис център ЕООД нямат право да участват в Програмата.

 

В Програмата като партньори на БФТ участват следните лицензирани тенис клубове – членове на БФТ към 26 април 2020 г., които разполагат и се ангажират да осигурят на територията на своите спортни бази за Допустимите участници лицензирани треньори на БФТ, които са специалисти в работата с деца, които правят първи стъпки в тениса:

 

1. ТК Авеню, Бургас
Главен път Бургас – Сарафово
зад аутлет магазин Puma
Бургас 8000
лице за контакт: Стоян Николов
tel: 0887 768888
email: tenisavenue@abv.bg

2. ТК Галакси, Бургас
ул. „Генерал Гурко“
Тенис корт Трета поликлиника
Бургас
лице за контакт: Славена Цветанова – Сурчева
тел: 0879 372291
email: tcgalaxysport@gmail.com

 

3. ТК Испано, Варна
к.к. Чайка, НСБ Спортпалас
Панорамен път Варна – Златни пясъци, над бившия ресторант Трифон Зарезан
Варна 9007

Лице за контакт: Михаил Минчев
тел: 0887 998880
email: tchispano@yahoo.com

 

4. TK Велто Варна
м-ст Салтанат 120,
Морска градина, Варна 9000
Лице за контакт: Георги Гергинов
тел: 0897 889293
email: velto@tennis-velto.com

 

5. СК Супер спорт, Варна
к.к. „Св.Св. Константин и Елена“, Гранд хотел Варна
Лице за контакт: Кристин Грозданов
тел: 0887 489513
email: sksupersport@abv.bg

6. TK Габрово
бул. „Априлов“, Стадион „Христо Ботев“
Габрово
лице за контакт: Андриян Цонев
тел: 0887 999899 
email: tk_gabrovo@mail.bg  

 

7. TK Добрич
ул. „Ангел Стоянов“ 2, Северна индустриална зона
Добрич

лице за контакт: Сергей Владов
email: vladov_@abv.bg

 

8. ТК Кристи, Дряново
Лице за контакт: Ивайло Илиев
теl: 0887 398281
email: ilievtenis@abv.bg

9. ТК Фаворит, Пазарджик
ул. „Христо Ботев“ 38, двор на спортното училище
Пазарджик
Лице за контакт: Николай Стойчев
тел: 0896 217321
email: nino-11@abv.bg

10. ТК Локомотив 98, Пловдив
Стадион Локомотив, Парк Лаута,  Пловдив 4000
Лице за контакт: Милко Милев
тел: 0887-500555
email: loko98@abv.bg

11. ТК Приста 2011, Русе
ул. „Ниш“ 40, Парк на възрожденците
Русе 7020

Лице за контакт: Стефан Митев
тел: 0894 560623

email: prista2011@abv.bg

12. СК Дема, София
бул. „Александър Малинов“ 19, ж.к. Младост 1А
София 1729

Лице за контакт: Галя Ангелова
тел: 0898 550262
email: tournament@dema-bg.com

 

13. Национален Тенис Център, София

Борисова Градина, ул. „Незабравка“ 3-5
София 1113
Лице за контакт: Диана Папазова
тел: 0887 500 540
email: bntc@bgtennis.bg

 

14. ТК Августа Траяна, Стара Загора
Общински тенис комплекс – Стадион Берое
6000 Стара Загора

Лице за контакт: Иван Петров
тел: 0896 614449
email: tennis.cl_at@abv.bg

 

15. ТК Шуменец, Шумен
ул. „Дедеагач“ 19 (до ЗИЕНО)
Лице за контакт: Богомил Радославов
тел: 0897 824649
email: bogomilradoslavov@gmail.com

 

 

16. Ски-тенис клуб Троян
Лице за контакт: Йордан Стефанов
тел: 0899 190740
email: dachko@mail.bg
17. ТК Пирин, Благоевград
бул. "Св. св. Кирил и Методий" 14
Благоевград 2700
Лице за контакт: Илиан Анастасов
тел: 0898 557004
email: tcblagoevgrad@gmail.com

 

 

Други лицензирани тенис клубове – членове на БФТ ще могат да присъединят към Програмата след започване излъчването на първите видео уроци в периода 27 април – 1 май 2020 г. и техните имена, адреси и лица за контакт ще бъдат оповестени на 2 май 2020 г., а родителите на децата, спечели ваучери за безплатни групови уроци по тенис ще могат да избират в кой тенис клуб да се проведат тези уроци измежду участниците в програмата, оповестени на 2 май 2020 г.

 

Раздел 6. Съдържание на Програмата

Програмата включва видео уроци по тенис за деца, които не са имали досега достъп до  тениса. Във всеки урок присъства загрявка, която развива поне две атлетически качества. След това уроците са насочени към основните удари в тениса - форхенд и бекхенд, сервис и воле, които са неизменна част от първия до последния урок. Началото на поредицата от видео уроци е с по-прости упражнения, а в следващите уроците се залага на повторение на вече показани упражнения, плюс надграждане. Всяка седмица упражненията се концентрират върху няколко неща, които се развиват постепенно. След това се включват топка и ракета като първата седмица е възможно да се тренира с обикновена топка. В серията от видео уроци във втората седмица се включва родител, брат или сестра, както и тенис топка. Във видео уроците в третата седмица се включва и тенис ракетата или нещо, което имитира ракета. Седмица 4 е за игра между родител и дете и отново с ракета.

Във всяка от четирите седмица на Програмата, от понеделник до сряда ще се излъчват видео уроци с упражнения, заснети от лицензирани треньори на БФТ (предимно такива, но не само, които работят с деца), в четвъртък видео урокът ще съдържа предизвикателство към децата, a петък – видеа, изпратени от родителите на децата с изпълнение на наученото. Родителите могат да изпращат видео материали за постигнатото/наученото от тяхното дете в срока на Програмата на екипа на БФТ на електронен адрес: kidsbgtennis@gmail.com

 

Изпращането на видео материалите от страна на родителите ще се приеме за съгласие
от тяхната страна с настоящите Общи правила на Програма, но видео материалът следва задължително да бъде придружен от декларация на родителя за съгласие за използване на личните данни на детето (Приложение 1 към Общите Правила) съгласно Закона за защита на личните данни. При липса на подобна декларация, клиповете на децата няма да бъдат излъчвани в интернет страницата на БФТ и във Facebook профила на федерацията, но и лишава детето от възможността да спечели награда.

 

Всеки петък за срока на Програмата БФТ се показва най-интересните изпратени клипове в своята интернет страницата www.bgtennis.bg и във Facebook профила на БФТ

 

Раздел 7. Награди

Всяко дете, родителите на което са изпратили негово видео с практикуване на показаните от треньорите упражнения, ще получи ваучер за безплатен урок по тенис в групово занятие от тенис клуб в населеното място по местоживеене на детето. В случай, че в едно населено място има повече от един тенис клуб, потвърдил участие в Програмата, родителите следва да посочат в кой тенис клуб желаят детето им да проведе своята безплатна тренировка. Ваучерите ще бъдат изпратени по електронна поща от офиса на БФТ, на родителя на детето – спечелило тази награда.

 

Едно дете може да получи ваучери за максимум 3 (три) безплатни групови урока по тенис в рамките на тази Програма! Ваучерите следва да се използват в срок до 45 (четиридесет и пет) дни след датата на отмяна на извънредното положение в България и/или разрешаване с акт на Министъра на здравеопазването да се провеждат тренировъчни занятия с деца. 

 

Наред с ваучерите за безплатни групови тенис уроци, БФТ ще предостави на участниците в Програмата седмични награди, осигурени от партньора на БФТ за този проект Decathlon България. Те са както следва:

Награда за първия участник в Програмата, изпратил свой видео клип – тенис ракета;

Седмични награди – „Отличник в предизвикателството“ – тенис топки,

Седмични награди и окончателни награди в категориите "Най-атрактивно видео“ (победителите се избират се от треньорите, които водят видео уроците) и „Постоянство“ (печелят три деца, изпратили най-много и най-интересни видеа) – тенис ракети. 

Наградите, осигурени от Decathlon България ще бъдат връчени на децата, които са ги спечели, в тенис клубовете преди първият им безплатен урок.


Раздел 8 Отговорност

Организаторът не носи отговорност (в степента допустима от закона) за каквито и да е загуби или вреди произтичащи от провеждането на Програмата или от участието на който и да е Допустим участник в Програмата или ако Програмата не се осъществи съгласно предвиденото.

 

Раздел 9 Защита на личните данни

За целите на Програмата, Организаторът събира, съхранява и обработва личните данни на физическите лица, участващи в Програмата съгласно действащото българско законодателство на база на декларация за изрично съгласие за подобно събиране, съхранение и обработка на лични данни, подписана от родителите на дете-участващо със свой видео клип в Програмата. Личните данни, които Организаторът ще събира за целите на тази Програма включват: трите имена на детето, ЕГН, трите имена на един от родителите на детето, електронен адрес (email) на единия от родителите, видеоизображение на детето, изпратено по електронен път от родителите на детето с реализирана от него задача – част от видео уроците по тенис в Програмата. Тези данни ще бъдат съхранявани от Организатора за срок до 30 юни 2020 г., след който ще бъдат унищожени от отговорника за защита на личните данни на БФТ при спазване на изискванията на ЗЗЛД и Вътрешните правила за защита на личните данни на БФТ.

 

Организаторът може да сподели с тенис клубовете – участници в Програмата само онези лични данни на детето, спечелило ваучер за безплатен урок по тенис (групово занимание), включена във ваучера, а именно – трите имена на детето, местоживеене, трите имена на родителя.

Събирането и обработването на лични данни от участващите в Програмата тенис клубове, по отношение на реализиране на награди – ваучери за безплатна групова тренировка за деца по тенис, се осъществява според политиката за защита на личните данни на съответния тенис клуб.

Организаторът не носи отговорност по отношение събирането, обработването и използването на лични данни на Допустимите участници от участващите в Програмата тенис клубове – членове на БФТ, в които Допустимите участници решат да използват спечелените ваучери за безплатни групови обучения по тенис за деца. Информация по отношение политиката за защита на личните данни на съответния тенис клуб, участващ в Програмата, всеки Допустим участник може да получи от самия тенис клуб.

 

Раздел. 10 Приложимо право

Настоящите Общи правила се подчиняват и тълкуват в съответствие със законодателството на Република България.

Спорове относно провеждането на Програмата между Допустими участници и Организатора се решават по пътя на преговорите. Ако това е невъзможно, те ще бъдат отнасяни за разрешаване до компетентния съд в град София.

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Спонсори и партньори
Генерален спонсор
Официални спонсори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+