Меню Вход

Същност

През 2018 г. Българската федерация по тенис стартира кампанията  "Новите шампиони", чиято цел е да се помага на  родните тенис таланти и да се популяризират техните успехи.

През последните години представянето на българските състезатели по тенис от всички възрасти е много успешно, но техните постижения имат нужда от по-голямо публично признание.

През 2018-а българският тенис постигна важни успехи, извоювани от младите ни състезатели.  идва ново поколение шампиони!

Адриан Андреев стана европейски вицешампион, шампион на двойки на US Open и сребърен медалист на Младежката олимпиада. Пьотр Нестеров беше обявен за тенисист номер 1 на Tennis Europe до 16 г. и спечели Мастърс турнира в тази възраст.

През лятото на 2016 г. момичетата до 12г. в състав Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Стела Пеева с треньор Крум Крумов станаха европейски шампионки.

В три поредни години България класира отбор на световно първенство, а за седми пореден състезателен цикъл България има отбор на финалите на европейски първенства. Постижение, което не се беше случвало досега.

За първи път от много години насам България има четирима състезатели в топ 100 на световната ранглиста до 18 г. Страната ни класира и много тенисисти в престижните отбори на ITF.

От 2019 г. в "Новите шампиони" са включени програмата за стипендии на най-добрите български състезатели и проектът „3Т – Тенис, Тим, Талант“.

През 2018 г. бюджетът, който БФТ изразходва за стипендии за най-добрите състезатели, е най-голям в историята. Подпомогнати с индивидуални стипендии са над 30 състезатели във възрастовите групи от 14 г. нагоре. В тази програма попаднаха всички състезатели на България от националните отбори за Купа „Дейвис" и „Фед къп" до всички заслужаващи млади таланти.

Проектът „3Т – Тенис, Тим, Талант“ стартира през 2016 г., а задачата му е да помага за израстването на най-добрите млади състезатели на България като обезпечава участието им в престижни международни турнири и се грижи за целогодишната им подготовка. През 2019 г. 3T се слива с „Новите Шампиони“. В програмата ще бъдат включени цели четири отбора във възрастите до 12 г. и до 14 г.

 

Състави „Новите шампиони“ за 2019 година :

„А“ отбор до 12 г.:

Александър Василев TK "15:40", гр.София

Робен Гавани (TK "Витоша", гр.София)

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен)

Биляна Милчева (TK "Левски", гр.София)

Треньор на отбора е Михаил Минчев

 

„Б“ отбор до 12 г.:

Иван Монов (TK "Плевен-ПСК", гр.Плевен)

Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София)

Ивайло Симеонов (TK "Кристи", гр.Дряново)

Елизара Янева (TK "Стоянстрой", гр.Пловдив)

Ева Николова (TK "Локомотив ", гр.Пловдив)

Треньор на отбора е Велиан Бакалов

 

„А“ отбор до 14 г.:

Адриано Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково)

Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив)

Мария Рогачева (ТК „Пловдив 1981")

Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив)

Треньор на отбора е Георги Чочев

 

„Б“ отбор до 14 г.:

Георги Георгиев (ТК "Свиленград", гр.Свиленград)

Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София)

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен)

Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново)

Треньор на отбора е Даниел Ангелов

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+