Меню Вход

Същност

Българската федерация по тенис от години работи за развитието на тениса за хора с увреждания. Приоритет е развитието на спорта за хора в инвалидни колички. Целта на програмата е да се осигури достъп до тениса на хора с увреждания и да се популяризира каузата. Стремежът е да се намерят повече пътища за признаване, социализиране и приемане на хората с физически увреждания и интелектуални затруднения.

Всяка година се организират подготвителни лагери за хора в инвалидни колички в София, Пловдив, Благоевград и Варна. Най-добрите състезатели са подкрепяни за участия в международни турнири. На състезателите се осигурява необходимата спортна екипировка и оборудване за количките.

Социалният проект на Българската федерация по тенис провокира хората в неравностойно положение да открият друг свят, в който има и радост, и предизвикателства.

14 души от София, Пловдив, Варна, Троян и Благоевград към момента са активните състезатели, които изцяло са подкрепени от Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев.

През 2017 г. и 2018 г. по „Програма за развитие на спорта за хора с увреждания“ на Министерството на младежта и спорта се реализира проект за подкрепа на хора с физически увреждания и интелектуални затруднения.

По проекта се осигури възможност за участие в занимания по тенис на хора с увреждания, водени от професионално подготвени спортни специалисти, както и ползване на спортна база и специализирани спортни уреди и пособия за практикуване на тенис за хора с увреждания.

През 2018 година клубовете, които се включиха в програмата финансирана от ММС са ТК „Локомотив Пловдив", ТК „Велто", гр. Варна, ТК „Троян", и ТК „Академик" Благоевград.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+