Меню Вход

Регионалните турнири ще носят точки за националните ранглисти, отпадат държавните турнири с гостоприемство

Регионалните турнири ще носят точки за националните ранглисти, отпадат държавните турнири с гостоприемство
29-11-2018 18:30
Регионалните турнири ще носят точки за националните ранглисти от 2019 г. Тази промяна ще бъде записана в новата Наредба за провеждане на състезанията по тенис, която ще бъде публикувана в началото на декември. Завършилите на първите 4 места в регионалните турнири до 14, 16 и 18 г. ще получават съответно 16, 13, 10 и 8 точки за ранглистите в съответните възрастови групи, като за всеки състезател ще се зачитат двете най-добри класирания.

 

Друга основна промяна, свързана с регионалните турнири, е тяхното затваряне за състезатели, картотекирани в клубове само от съответния регион.

Тези реформи са част от дългосрочната стратегия на БФТ за развитие на регионите. Засилването на значимостта на регионалните календари е сред основните цели на федерацията, а сред приоритетите за развитието на състезателите е да имат възможност да играят по-голям брой мачове близко до дома.

Регионални турнири за различните възрастови групи ще се провеждат само в неучебни дни и не могат да съвпадат с държавни турнири за същата възраст. Схемите остават отворени, а турнирите ще се залагат в календара с продължителност 2 дни (с изключение на еднодневните състезания на „оранжев" корт до 8 г.). Във възрастите до 14, 16 и 18 г. вместо трети сет ще се играе мач-тайбрек до 10 т.

Всички промени ще бъдат обявени в първата половина на месец декември, когато бъде публикувана Наредбата за провеждане на състезанията по тенис през 2019 г.

В държавния календар основната промяна е отпадането на държавните турнири с гостоприемство. Всички състезания – с изключение на държавните лични и отборни първенства – от календара до 12, 14, 16 и 18 г. ще са без гостоприемство, от еднакъв ранг и ще носят еднакви точки за ранглистата. В същото време БФТ ще увеличи изискванията и ще засили контрола по изпълнението им по отношение на организацията на проявите и подобряване на условията за участниците.

Това предложение на Треньорския съвет и Техническата комисия бе поставено пред най-висшия форум на федерацията. Делегатите на Общото събрание на БФТ от клубове от цялата страна го приеха с над 90% от гласовете.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+