Меню Вход

С три трети и две пети места приключи българското участие в Истанбул

С три трети и две пети места приключи българското участие в Истанбул
23-11-2018 15:30
Българското участие на турнира за юноши и девойки до 14 г. в Истанбул (Турция) приключи. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.


На четвъртфиналите на сингъл при юношите Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) отстъпи с 4:6, 1:6 на №3 в схемата Ердин Ер от Турция.

Пре девойките Мария Танева (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) загуби с 5:7, 3:6 от Елисавета Масная от Русия.

На двойки при юношите Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Виктор Марков бяха елиминирани в драматичен полуфинал с 3:6, 6:3, 5-10 от французите Янис Фернандес и Лоан Масард.

На двойки при девойките Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново) и Виолина Митрофанова (ТК "Спорт Палас", гр.Сливен) отстъпиха с 4:6, 3:6 на рускините Анастасия Брешенкова и Елисавета Масная.

Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Мария Танева загубиха с 1:6, 2:6 от първите поставени Петра Марчинко от Хърватия и Дария Йесипчук от Украйна.

Димитър Пенчев, Михаил Иванов, Виолина Митрофанова и Ангела Ганева са част от „Б" националния отбор до 14 г. и участваха в надпреварата благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на отбора ни в Истанбул е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+