Меню Вход

Три български тенисистки попаднаха в основната схема на "Алианц Къп"

Три български тенисистки попаднаха в основната схема на
12-09-2010 03:00

Три български тенисистки ще започнат от основната схема на турнира с награден фонд $100,000 "Алианц Къп", провеждащ се на кортовете на ТК "Левски" в София, а в нея попаднаха пет тенисистки от Топ 100 на света - Карла Суарес Наваро, Татяна Гарбин, Ализе Корне, Петра Мартич и Ивон Мойсбургер.

В мач от първи кръг Елица Костова ще се изправи срещу Мадалина Гойня, намираща се на 285-то място в световната ранглиста. Румънката има 38 победи и само 6 загуби през този сезон, както и четири титли на турнири с награден фонд $10,000 и една на такъв с награден фонд $25,000.

Виктория Томова ще срещне поставената под №4 хърватка Петра Мартич, заемаща 88-то място в световната ранглиста, като най-доброто ѝ постижение е достигането до №63. В кариерата си Мартич има победи над тенисистки от Топ 30 на света като Алиса Клейбанова, Араван Резаи , Янина Викмайер, Александра Дюлгеру, Йелена Докич и Луцие Шафаржова.

Таня Германлиева ще спори с поставената под №8 Ана-Лена Грьонефелд, която в кариерата си е достигала до №14 и е играла четвъртфинал на Ролан Гарос. Грьонефелд има победи над бившите №1 Амели Моресмо, Динара Сафина и Линдзи Дейвънпорт, както и над тенисистки като Светлана Кузнецова, Вера Звонарьова и Пати Шнидер.

Мачовете от основната схема започват от вторник, а финалът ще се играе в неделя.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+