Меню Вход

Тихомир Грозданов загуби от поставения под №1 на международния турнир за мъже в Бургас

Тихомир Грозданов загуби от поставения под №1 на международния турнир за мъже в Бургас
27-08-2010 03:00

27.08.2010 г.1Тихомир Грозданов в мача му срещу Адам Келнер (Унг)

Тихомир Грозданов приключи участието си на провеждащия се в Бургас фючърс с награден фонд $10,000, след като в среща от четвъртфиналите отстъпи с 5/7 2/6 на водача в основната схема Адам Келнер (Унгария).

Това бе трета поредна победа над български тенисист за поставеният под №1 унгарец, който в първи кръг се наложи с 4/6 6/3 6/1 над Тодор Енев, във втори отстрани с 6/4 6/3 Димитър Кузманов, а на четвъртфиналите се справи и с Тихомир Грозданов, с което сложи край на българското участие в турнира.

Днес се изигра и финалът на двойки, където в спора за титлата водачите в основната схема Диего Алвареш / Федерико Тореси (Аржентина/Италия) се наложиха с 6/4 6/2 над поставените под №4 Томислав Йотовски / Милян Зекич (Македония/Сърбия).

В събота на кортовете на ТК "Изида" в Добрич 14 български тенисисти ще започнат участието си в квалификациите на нов фючърс с награден фонд $10,000, който е част от серията международни турнири за мъже, организирани през този месец от Българската федерация по тенис. В основната схема директно попаднаха Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков и Александър Лазов.

26.08.2010 г.1

Тихомир Грозданов се класира за четвъртфиналите на фючърса с награден фонд $10,000, провеждащ се на кортовете на ТК "Черноморец" в Бургас, след като в среща от втори кръг се наложи с 6/3 7/5 над преминалия през квалификациите Данаил Търпов.

В спор за място на полуфиналите 23-годишният българин ще се изправи срещу водачът в основната схема Адам Келнер, намиращ се на 447-мо място в АТР ранглистата. До този момент унгарецът отстрани двама български тенисисти - в първи кръг победи Тодор Енев с 4/6 6/3 6/1, а през днешния ден се наложи с 6/4 6/3 над Димитър Кузманов.

До втори кръг достигна още Александър Лазов, но в спора за място на четвъртфиналите младият българин отстъпи с 2/6 4/6 на поставения под №8 румънец Робарт Коман. Турнирът напусна и Борис Бакалов, който през днешния ден загуби с 5/7 1/6 от втория в основната схема Микаел Ридерстед (Швеция).

Благодарение на класирането си за втори кръг Димитър Кузманов, Александър Лазов и Борис Бакалов спечелиха по една точка за АТР ранглистата. Тихомир Грозданов заработи две точки, а при успех срещу унгареца ще добави още четири.

25.08.2010 г.1

Димитър Кузманов започна с победа участието си на провеждащия се в Бургас фючърс с награден фонд $10,000, отстранявайки с убедителното 6/0 6/3 румънеца Елдар-Себастиан Росиану. В спор за място на четвъртфиналите Мико ще срещне водача в основната схема Адам Келнер (Унгария), отстранил с 4/6 6/3 6/1 Тодор Енев.

Победа в сряда постигна и преминалият през квалификациите Данаил Търпов, който се наложи с 6/1 6/1 над македонеца Томислав Йотовски и в мач от втори кръг ще се изправи срещу Тихомир Грозданов.

Турнирът напусна Ивайло Трайков, след като на старта на състезанието 31-годишният българин отстъпи с 2/6 4/6 на поставения под №7 Парис Гемукидис (Гърция). В последният мач с българско участие от програмата за сряда вторият в основната схема Микаел Ридерстед (Швеция) победи с 6/3 6/3 преминалият през квалификациите Петър Трендафилов.

В четвъртък са срещите от втори кръг на турнира, а ето и мачовете, в които ще играят български тенисисти:(WC) Димитър Кузманов - (1) Адам Келнер (Австрия)(6) Тихомир Грозданов - (Q) Данаил Търпов(WC) Александър Лазов - (8) Робърт Коман (Румъния)Борис Бакалов - (2)Микаел Ридерстед (Швеция)Схеми от турнира

24.08.2010 г.1

Тихомир Грозданов се класира за втори кръг на провеждащият се в Бургас турнир от сериите фючърс с награден фонд $10,000, след като на старта на състезанието се наложи с 6/1 6/1 над Валентин Димов .

Победа през днешния ден постигна и получилият WC (уайлд кард) Александър Лазов, който отстрани с 6/4 6/4 квалификанта Ласло Урутия Фуентес (Германия).

В третият мач с българско участие от програмата за вторник Борис Бакалов преодоля съпротивата на украинеца Вадим Алексеенко и след успех с 6/4 6/3 си осигури място във втори кръг, където очаква Петър Трендафилов или поставения под №2 Микаел Ридерстед (Швеция).

В сряда на кортовете на ТК "Черноморец" за мачовете си от първи кръг на основната схема ще излязат Тодор Енев, Ивайло Трайков, Димитър Кузманов, Данаил Търпов и Петър Трендафилов.

23.08.2010 г.

1Крис Ангелов в мача му от трети кръг на квалификациите срещу Константинос Микос, загубен с 5-7 0-6

Валентин Димов и Тихомир Грозданов ще се изправят един срещу друг в един от най-интересните мачове от първи кръг на фючърса с награден фонд $10,000, провеждащ се през тази седмица на кортовете на ТК "Черноморец" в Бургас. Двамата тенисисти са се срещали цели пет пъти на международни състезания, организирани от ITF, като и в петте случая Грозданов стига до победата в по два сета.

Тодор Енев се представи най-добре от българските тенисисти на завършилият през миналата седмица фючърс в София, достигайки до полуфинал, а в Бургас ще започне с мач срещу водача в основната схема Адам Келнер (Унгария), намиращ се на 447-мо място в ранглистата.

Ивайло Трайков ще срещне поставения под №7  Парис Гемукидис (Гърция), а преминалият през квалификациите Петър Трендафилов ще се изправи срещу втория в схемата Микаел Ридерстед (Швеция), който през миналата седмица достигна до финал в София.

Димитър Кузманов и Александър Лазов попаднаха в основната схема благодарение на WC (уайлд кард), а в първи кръг ще спорят с тенисисти, които нямат класиране в АТР ранглистата - Кузманов ще играе с румънеца Елдар Себастиан Росиану, а Лазов с германеца Ласло Урутия Фуентес.

Още двама български тенисисти намериха място в основната схема на фючърса в Бургас - Борис Бакалов ще се изправи срещу украинеца Вадим Алексеенко, а Данаил Търпов срещу македонеца Томислав Йотовски. Мачовете от  първи кръг на основната схема ще се играят във вторник и сряда, а финалът ще е в неделя.1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+