Меню Вход

Людмил Накашев : Успехите са въпрос на време и усилена работа

Людмил Накашев : Успехите са въпрос на време и усилена работа
17-10-2018 11:23
През тази седмица ТК „Барокко" е домакин на силен международен турнир за юноши и девойки до 16 г. от трета категория на Тенис Европа. Това е поредната страхотна възможност за родните тенисисти да премерят сили с връстниците си от Европа и да спечелят точки да европейската ранглиста. В състезанието освен родните таланти участват тенисисти от 16 държави. Людмил Накашев е старши треньор по тенис в школата на ТК „Барокко". Накашев даде даде специално интервю за сайта на БФТенис. В него той разказва за предизвикателстовото да се организира подобен турнир и за развитието на ТК „Барокко".

 

- Какво е предизвикателството да се организира силен международен турнир с толкова много чужди тенисисти ?

- Винаги когато се организира турнир от подобен мащаб, от клуба домакин се очаква перфектна организация. Тази година ни гостуват състезатели от 16 държави и ние не можем да си позволим да разочароваме никого, за да могат играчите да покажат най-доброто от себе си.

- През тази година ТК „Бароко" беше домакин на Държавното първенство до 12 г. в зала. Възнамерявате ли отново да кандидатствате за домакинство на държавни първенства ?

- За нас беше чест да приемем толкова важен турнир от календара на БФТ. Това ще ни бъде третата година като домакин на държавното първенство до 12 години и ще се радваме да продължим и занапред да приемаме големи турнири.

- Вие сте млад клуб. Колко деца в момента тренират тенис при вас?

- В клуба имаме около 90 деца, 35 от които са активни състезатели.

- Колко треньори се грижат за тренировките на подрастващите ?

- Клубните треньори са 4, като всеки един от тях работи по различни направления.

- Кои деца бихте отличили от ТК „Барокко" ?

- Въпреки че някои от децата се справят чудесно по турнирите, за нас далеч по-важно е старанието и постоянството. Ето защо не бих посочил отделни имена, а по скоро бих похвалил по-голямата част от нашите играчи. Успехите са само въпрос на още малко време и усилена работа.

- Какви са амбициите ТК „Барокко" за следващата година ?

- Като млад клуб наши абсолютни приоритети са растежа и усъвършенстването на всички нужни практики за да се превърнем в един от водещите клубове в България. Все още ни предстои доста работа, но се радваме да видим, че вече много от усилията ни дават чудесни резултати.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+