Меню Вход

Александра Караманолева спечели международния турнир за девойки до 14 год. "Девин Къп"

Александра Караманолева спечели международния турнир за девойки до 14 год.
14-08-2010 03:00

15.08.2010 г.1

Александра Караманолева спечели титлата на международния турнир за девойки до 14 години "Девин Къп", провел се през тази седмица на кортовете на ТК "Левски" в София. Караманолева попадна в основната схема благодарение на WC (покана от организаторите) и напълно оправда тяхното доверие - по пътя си към финала Александра записа пет победи, включително и срещу водачката в схемата Вивиян Златанова, а в спора за титлата се наложи с 6/4 6/3 над поставената под №4 Янина Браун (Германия).

В събота се играха финалите на двойки, като при момчетата на първо място се класираха Мирослав Георгиев и Роман Сафиюлин (Русия), а при момичетата спечелиха Браун/Иваниченко (Германия/Украйна), победили на финала Виктория Очева и Габриела Стойменова. На сингъл при юношите с титлата триумфира кипърецът Петрос Крисокос.

През следващата седмица на кортовете на ТК "Банкя" започва нов международен турнир за юноши и девойки до 14 години, на който отново ще вземат участие както състезатели от цяла Европа, така и едни от най-добрите български тенисисти в тази възрастова група. Надпреварата в ТК "Банкя" е част от серията турнири, валидни за европейските ранглисти, които се организират от Българската федерация по тенис, целящи да дадат шанс за изява и развитие на младите ни тенисисти.

14.08.2010 г.

1Виктория Очева, Габриела Стойменова, Катя Михайлова (представител на Девин), Янина Браун и Евгения Иваниченко

Мирослав Георгиев и Роман Сафиюлин (Русия) спечелиха титлата на двойки на турнира за юноши до 14 години "Девин Къп", провеждащ се на кортовете на ТК "Левски" в София, след като във финалния двубой победиха с 6/3 6/3 поставените под №1 Крисокос/Шуман (Кипър/Германия).

Български тенисистки бяха само на крачка и от титлата на двойки при девойките, но в изключително оспорван двубой Виктория Очева и Габриела Стойменова отстъпиха с 3/6 7/5 10/12 на Браун/Иваниченко (Германия/Украйна).

На турнира на сингъл при девойките получилата WC (покана от организаторите) Александра Караманолева продължава с великолепното си представяне и в среща от полуфиналите се наложи с 1/6 6/1 6/3 над поставената под №5 Евгения Иваниченко (Украйна). В спора за титлата Александра ще се изправи срещу четвъртата в схемата Янина Браун (Германия).

За съжаление при момчетата отпадна последният ни представител, след като на полуфиналите поставеният под №1 Любомир Лещански отстъпи с 6/4 4/6 3/6 на Едан Лешем (Израел).

През тази седмица водачът в националната ранглиста до 14 години Андрей Алауи участва на турнир за юноши до 16 години в Австрия, където постигна пет победи над тенисисти от цяла Европа, но в спора за титлата загуби с 3/6 6/3 3/6 от Иван Лютаревич (Беларус).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+