Меню Вход

Тенисисти от Европа и Южна Америка участваха на втория турнир от националната верига "Тенис Лига *2264"

Тенисисти от Европа и Южна Америка участваха на втория турнир от националната верига
20-07-2010 03:00

1

Вторият турнир от националната верига "Тенис Лига *2264" завърши тази неделя на кортовете на ТК "Плевен 90" в гр. Плевен, а дори убийствените жеги не успяха да попречат на ентусиазма и желанието за победа на 64-мата участници в надпреварата, сред които имаше тенисисти от България, Сърбия, Аржентина и Швеция.

След много оспорвани битки и купища емоции шампиони станаха шведът Бьорн Педерсон (в категорията мъже, до 35 години), аржентинецът Густаво Персиано (мъже, 35+), сърбинът Габор Такач (мъже, 45+) и Васко Симеонов (мъже, 55+). При жените титлите грабнаха сръбкинята Сандра Коцич (жени, до 40 години) и Анелия Тенева (жени, 40+).

Това бе втори спечелен турнир за Габор Такач, който се утвърждава като лидер в националната ранглиста в неговата възрастова група. В останалите категории конкуренцията за първото място става все по-голяма, тъй като шампионите от турнира в Добрич не успяха да защитят титлите си на състезанието в Плевен, а освен това все по-голям брой участници се включват в Тенис Лигата.

Турнирът в Плевен бе втори от календара на новосъздадената националната верига "Тенис Лига *2264", в която всеки желаещ има възможност да участва в своя възрастова група, стига да не е картотекиран като професионален тенисист през тази година. Всяко едно от състезанията е с награден фонд 1,800 лв. и носи точки за националната ранглиста.

До края на 2009 г. предстоят още три турнира в София и един в Хасково, като първият от тях ще се проведе на 24-ти юли на кортовете на ТК "Левски" в София, където се очакват рекорден брой състезатели на набиращата все по-голяма популярност "Тенис Лига *2264".

Повече информация за "Тенис Лига *2264" можете да намерите като кликнете тук.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+