Меню Вход

Най-добрите млади български тенисисти ще участват на Европейските първенства за юноши и девойки, започващи следващата седмица

Най-добрите млади български тенисисти ще участват на Европейските първенства за юноши и девойки, започващи следващата седмица
15-07-2010 03:00

Виктория Томова, която през миналата година спечели по изключително убедителен начин титлата на Европейското първенство за девойки до 14 години, през следващата седмица ще започне участието си на Европейското първенство, но при 16-годишните.

В тази възрастова група България ще бъде представена още от шампионите на Държавното лично първенство до 16 години Борислава Ботушарова и Вилиан Петров, а четвъртият ни участник е Пламен Митев. Според регламента на турнира всяка държава има право на двама състезателя при юношите и девойките.

При 14-годишните ще играят шампионите и финалистите на провелото се през изминалия месец Държавно лично първенство в тази възрастова група в лицето на Вивиан Златанова, Джулия Терзийска, Андрей Алауи и Габриел Донев.

Димитър Кузманов, който бе обявен от Tennis Europe за най-добър тенисист на Европа при 16-годишните за 2009 г., ще участва на Европейското първенство до 18 години, а останалите трима български представител са Никол Христова и шампионите на Държавното лично първенство до 18 год. Стефан Трифонов и Александра Митровска.

Европейските първенства ще се проведат през следващата седмица и ще започнат в понеделник, а финалите са в неделя.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+