Меню Вход

Златина Ангелова на 1/2-финал на „Смриква Боул"

Златина Ангелова на 1/2-финал на „Смриква Боул
28-06-2018 14:53
Златина Ангелова (ТК „Испано", Варна) надделя в изцяло българския 1/4-финал на най-силния турнир в света за момичета и момчета до 10 г. „Смриква Боул" в Хърватия. Тя победи Андреа Иванова (ТК „Славия Бомел 9") след обрат – 2:4, 4:2, 10:8 и ще спори за място на финала утре.

На полуфинал, но в утешителния турнир, са още две български деца – Жанет Ламбрева и Виторио Станков. Днес състезателката на пловдивския „Академик 83" направи страхотен обрат срещу испанката Силвия Калиман. Жани губеше с 2:5 и 0:40, но стигна до крайния успех със 7:5. Виторио Станков (ТК „Левски") нямаше особени затруднения срещу Ноа Пасарич от Хърватия и спечели с 6:1. Димитър Кисимов (ТК „Про спорт", София ) отстъпи пред състезателя на Хонконг Рику Като с 3:6.

 

Всички наши тенисисти продължават по-късно в надпреварата на двойки.

 

В тазгодишното издание на най-силната надпревара за деца България изпрати 7 родни таланта. Те заминаха за Хърватия, благодарение на финансовата подкрепа на програмата на БФТ и ММС „Тенисът – спорт за всички". Треньори на отбора ни са Вадим Чергов и Стефан Митев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+