Меню Вход

Треньор на шампиони: Кристин Грозданов

Треньор на шампиони: Кристин Грозданов
14-06-2018 10:09
Днес в рубриката "Треньор на шампиони" ви представяме Кристин Грозданов. Под негово ръководство Симон Антъни-Иванов спечели титлата на Държавното лично първенство до 18 г. От началото на годината много добри резултати постигат и други представители на ТК "Супер Спорт".

 

- Честито за титлата на Симон от Държавното първенство до 18 години. Иванов спечели трофея без да загуби сет. Толкова ли е голяма разликата между него и останалите тенисисти в тази възраст?

- Разлика има и резултатите му го показаха. Трудно се играе срещу тенисист с топ 100 ранкинг в ITF, спечелил два турнира поред точно преди държавното. Със сигурност съперниците му имат предвид успехите на Симон на международната сцена и знаят, че трябва да играят на ръба на риска и възможностите си. Както миналата година, показа игра, която му беше достатъчна да спечели титлата, със сигурност не на предела на възможностите си.

- През месец април Иванов спечели и две титли от турнири в Черна гора от ITF. Виждате ли сериозно израстване в играта му през последните месеци?

- Израстване има и то сериозно, станал е още по-агресивен. Мога да определя играта му в момента като преход от юношески към мъжки тенис, което според мен е точният момент за този транзишънинг (популярна дума отскоро в тениса).

- В момента Симон е в топ 100 на световната ранглиста. Готов ли е да отговори на предизвикателствата и очакванията?

- Разбира се, че е готов. Турнирната му програма е много добре направена, предстои му участие на два юношески големи шлема - Wimbledon и US Open. Физически е здрав, няма травми за разлика от миналата година. Има достатъчно опит и самочувствие да се нареди сред най-добрите юноши в света.

- Знаем, че Иванов се подготвя в Испания и България. На какво наблягате, когато е при вас в ТК "Супер Спорт"?

- В България той е максимум 2 седмици в годината. Десетте дена след Държавното първенство той прекара във Варна. Винаги имаме теми за дискусия около играта на Симон, подобряваме дадени ситуации. Брат ми Тото много му помага с ценни съвети, като вече минал по този път. Ценя това, че приема, анализира и пробва всичко чуто. Удоволствие е да се работи с него!

- Как виждаш бъдещето на Симон?

- Виждам го и се надявам за него да влезе в топ 100 на АТП. Това в момента е още по-възможно според мен с въвеждането на транзишънинга - новост, която от тази година ITF иска да въведе.

- В ТК "Супер Спорт" имате и други добри резултати в последните месеци. Кои са другите тенисисти, на които трябва да се обърне внимание ?

- Да, за щастие топ играчите почти във всяка възраст на град Варна са доверили подготовката си на нашия екип в „Супер Спорт". Двама от водещите играчи до 12 години, държавният шампион на двойки и вицешампион от зимата на сингъл Павел Маринов и финалистаът от преди седмица Ангел Владов мога да отлича като едни от водещите деца във възрастта си. Двойната шампионката на сингъл и двойки от миналата година до 12 г. Анастасия-Александра Николова е дете, на което желая бляскаво бъдеще. Тя от два месеца тренира също в Гаранти Коза, надявам се това да и донесе още позитиви и опит. Предстои тази седмица да го покаже на Държавното първенство до 14 години. От по-големите Станислав Митров, Симона Георгиева имат медали от държавното на двойки и сингъл, Ивайла Градинарова е от скоро при нас, достигна до вицешампион на двойки от ДП до 18 г. ,Атина Пандова е бронзова медалистка от ДП до 12 г. на двойки... И още много деца, които ежедневно полагат труд и усилия, за да се развиват в любимата ни игра.

Как виждате развитието на тениса в България?

- Може би тук е моментът да поздравя ръководството на БФТ и специално Пресиян Коев за това, че правят изключително много за тениса в България. Днес, ако погледнем схемата от ДП до 14 г., ще видим изключително равностойни мачове и сериозна конкуренция. На ДП 18 и ДП 12 също беше така. Това за мен се дължи и на развиването на треньорите в страната ни и курсовете, които се организират. Посоката е правилна, имаме грешки понякога, но те ни правят по-силни и по-добри!

- Какво си пожелавате в професионален план за близкото бъдеще?

- Не искам много, единствено шампионски отбор от предстоящите Държавни отборни първенства. Да покажат децата, че са готови за битка и да вдигнем заедно купата. Няма да е лесно, но сме доказали, че имат характери на шампиони!

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+