Меню Вход

Бургас ще бъде домакин на турнир от Европейската отборна лятна купа

Бургас ще бъде домакин на турнир от Европейската отборна лятна купа
05-06-2018 15:02
От 1 до 3 юли ТК „Авеню", гр. Бургас ще бъде домакин на мачове от Европейската отборна лятна купа за момчета до 14-годишна възраст.

 

В надпреварата ще участват общо 10 отбора, а първите два тима в крайното класиране ще се класират за финалите на турнира.

Освен България в Бургас ще се състезават още отборите на Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

Българският национален тим ще бъде определен след края на Държавното първенство до 14 години от 10 до 17 юни на ТК "15:40", гр.София.

За момента най-предно класираните българи в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са: №17 Динко Динев, №25 Светлин Керемедчиев, №68 Драгомир Драганов, №115 Адриано Дженев и №167 Янаки Милев.

Надпреварата ще бъде организирана от община "Бургас" и ТК „Авеню" съвместно с БФТенис.

„Бургас ще бъде домакин за първи път на турнир от такъв ранг и това е голямо признание и отговорност за нас - заяви Антон Марков, директор на ТК „Авеню". - От клуба ще направим абсолютно всичко възможно да организираме едно перфектно събитие. Това е още една крачка по пътя ни на развитие като един добър тенис клуб. През тази година ТК „Авеню" беше домакин на две държавни първенства и това е следващата крачка, която поема клуба към международните турнири и европейските първенства."


ТК „Авеню" разполага с осем корта за игра на открито.


„Горди сме, че получаваме правото да сме домакини на турнир от такъв голям форум - заяви Пресиян Коев, спортен директор на БФТ. - Разполагаме с добри състезатели в тази възрастова група и се надяваме на класиране за финалите на Европейската отборна лятна купа. Традиционно община „Бургас" подпомага спорта в града и сме радостни, че отново ще работим заедно."

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+