Меню Вход

Гергана Топалова: Титлата от Държавното първенство ще ми даде повече самочувствие за Ролан Гарос

Гергана Топалова: Титлата от Държавното първенство ще ми даде повече самочувствие за Ролан Гарос
02-06-2018 14:54
През тази седмица Гергана Топалова спечели титлата от Държавното първенство за девойки „Амбинор Къп". 18-годишната пловдивчанка не остави съмнение в превъзходството си и триумфира с трофея без да загуби нито един сет. През следващата седмица Топалова ще играе на турнира за девойки на Ролан Гарос. Гергана сподели впечатленията си от Държавното първенство и очакванията си за Ролан Гарос специално за сайта на БФТенис.

 

- Аз играх доста добре и показах, че съм по-добра от другите тенисистки. Много съм доволна, че успях да спечеля този турнир преди участието ми на Ролан Гарос. Това ще ми даде повече самочувствие, защото отивам с титла независимо от какъв турнир е спечелена. Надявам се да се представя добре във Франция.

- С какви очаквания заминаваш за Ролан Гарос?

- Нямам притеснения, просто искам да се представя добре и да играя най-добрия си тенис. Ако го направя мисля, че мога да стигна много напред.

- Какво ти предстои след Ролан Гарос?

- Ще играя в Германия на турнир до 18 год. от първа категория на ITF. След това ми предстои лагер с ITF отбора в Англия преди участието ми на Уимбълдън.

- Беше част от ITF отбора и в Австралия. До колко тези лагери ти помагат.

- Помогат ми защото имам възможност да играя с различни състезателки и водим много добра подготовка. Освен това ще имам възможност да играя една седмица на трева преди Уимбълдън и мисля, че това ще ми е от полза.

- Как успяваш да съчетаваш турнирите за девойки и тези за жени ?

- Тази година се опитвам да играя повече турнири за жени и да намаля състезанията до 18 годишна възраст. Причината е, че от следващата година излизам от тази възрастова група. След Уимбълдън ще гледам да играя предимно в турнири за жени.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+