Меню Вход

Ясни са финалистите на Държавното първенство до 18 год. "АМБИНОР"

Ясни са финалистите на Държавното първенство до 18 год.
31-05-2018 15:08
Днес станаха известни финалистите на Държавното лично първенство на открито за юноши и девойки до 18 год."АМБИНОР". Надпреварата се провежда на кортовете на ТК"Левски" в София.

 

При юношите за титлата ще спорят поственият под №1 Симон-Антони Иванов ТК "Супер Спорт", гр.Варна и Диан Недев ТК "Шуменец", Шумен.

На полуфиналите при юношите Симон-Антони Иванов победи с 6:2 ,6:3 Мартин Илиев ТК "Барс", гр.Велико Търново. Предните две седмици Иванов спечели две титли на турнири от ITF и се изкачи до номер № 85 в световната ранглиста при юношите.

Диан Недев елиминира Максимилиан Борисов ТК "15:40", гр.София с 6:2, 3:6, 5:1 и отказване на Борисов. Така беше прекъсната серията от 11 поредни победи на Максимилиян. Предната седмица той спечели титлата на турнира в Стара Загора от четвърта категория на ITF.

При девойките за титлата ще спорят Гергана Топалова ТК "Левски", гр.София и Елена Кралева ТК "Авеню", гр.Бургас.

Поставената под №1 Топалова победи с 6:1, 6:1 Елена Тренчева ТК "Про спорт", гр.София. След края на финалната среща Гергана заминава за участие на Ролан Гарос при девойките.

Изключително драматична беше другата полуфинална среща между представителки на ТК "Авеню", гр.Бургас. В нея Елена Кралева победи Даря Шаламанова с 0:6, 6:4, 6:4. Шаламанова имаше преднина от 3:0 във втория сет и от 4:1 в третия, но не успя да спечели мача.

Финалните срещи ще се играят утре 1 юни от 9.30 часа на кортовете на ТК „Левски" в Борисовата градина в София.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+