Меню Вход

В Санта Марина започнаха мачовете от веригата „Kinder+ Sport"

В Санта Марина започнаха мачовете от веригата „Kinder+ Sport
25-05-2018 18:47
От днес до неделя в Тенис център „Санта Марина" в Созопол ще се проведе третия турнир от веригата „Kinder+ Sport" в България. В надпреварата участват деца в четири възрасти от 9 до 12 год. За втора поредна година България организира турнири от тази верига.

 

Днес станаха ясни победителките при момичетата до 12 год. Първото място спечели Ива Иванова ТК "Железничар 1996", гр.Пловдив. Така Иванова води убедително в генералното класиране в тази възраст с три първи места. На втора позиция завърши Яна Кирчева ТК "15:40", гр.София, а на трета Десислава Меразчиева ТК "Роза", гр.Казанлък.
Наградите на победителките бяха връчени от Катерина Генова- ген. секретар на БФТенис.


За втора поредна година България е домакин на турнири от веригата „Kinder+ Sport".
В рамките на пет турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там участие ще вземат и националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.
Финалният международен турнир ще се проведе между 10-ти и 14-ти октомври в академията на Патрик Муратоглу в Ница, Франция.


Оставащи турнири :
26-28 юни – ТК „15:40" за всички възрастови групи
31 юли – 2 август – ТК „Диана" за всички възрастови групи
Като последният от тях ще бъде Мастърс-турнир.

Класираните състезатели на 1 (първо) място в крайната ранглиста на програмата, която ще излезе след 3 август, ще получат възможността да участват на финалния световен турнир между 10 и 14 октомври на кортовете на академията на Патрик Муратоглу в Ница. Разходите по участието на финалния световен турнир на шампионите до 9,10,11 и 12 г. се поемат от БФТенис.

„Киндер+ Спорт" e международна социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+