Меню Вход

Пет турнира в петото издание на Тенис верига 17+

Пет турнира в петото издание на Тенис верига 17+
10-05-2018 13:44
Пет турнира през 2018 г. ще включва в петото си издание Тенис веригата 17+ за настоящи и бивши тенисисти, която ще стартира на 12 май на кортовете на СК „Дема" в София. Генерален спонсор през тази година ще бъде изотоничната напитка 4Move и веригата ще носи името 4Move 17+.

 

И петте състезания ще се проведат на кортовете на Спортен комплекс „Дема" в столичния квартал „Младост. В три от тях ще се играе и поединично, и на двойки, а два от турнирите са само по двойки. Общият награден фонд на веригата е 4200 лева, а турнирите са на следните дати: 12-13 май, 10 юни, 23-24 юни, 16 септември и 6-7 октомври.

Призьорите в крайното класиране на веригата ще получат допълнителни награди.

Във веригата 4Move 17+ могат да се включат участници над 17 години, без ограничение за горна граница и без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори. Единственото ограничение е да нямат точки в световната ранглиста на АТР и да са извън топ 24 на националната ранглиста за мъже.

Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ.Основната цел е да се възстановят и запазят като редовно практикуващи тенис голяма група от тенисисти, чиято подготовка е отнела години в усилията на много хора (състезатели, треньори и родители), но вече не е насочена към професионален тенис по редица причини, коментира Директорът на веригата и член на УС на БФТ Мариана Ненова.

През 2017 г. краен победител във веригата 17+ стана Ивайло Божилов, следван във финалната ранглиста от Ивелин Колев, Валентин Иванов, Никола Димитров и т.н. През годините във веригата са участвали състезатели като Александър Лазаров, Кирил Димитров, Румен Господинов, Габриел Евтимов, Любомир Лещански, Вадим Чергов и много други.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+