Меню Вход

Книга за пловдивския тенис събра много спортни легенди

Книга за пловдивския тенис събра много спортни легенди
21-04-2018 12:46

Ресторант „Ретур“ край кортовете на ТК Локомотив (Пд) се оказа малък да побере присъсващите на премиерата на уникалната книга "Пловдив - Локомотив и в българския тенис", за историята на ТК Локомотив, който е на повече от 100 години и е дал редица легенди и шампиони в този спорт. Известни спортисти, бизнесмени, общественици и деятели дойдоха, за да уважат труда на автора - спортния журналист Илия Кисимов.

На едно място се събраха братята Матей и Божидар Пампулови, председателят на ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов, капитанът на отбора ни за Купа Дейвис Тодор Енев, футболната легенда Христо Бонев, големият волейболист Каспар Симеонов, двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, състезателката по гребане Бонка Пинджева, зам.-кметът Георги Титюков, бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, известният съдов хирург д-р Георги Сакакушев, генералният спонсор на турнира на юноши и девойки до 18 г. „Plovdiv cup“ доц. д-р Невен Енчев, изпълнителният директор на ТК Локомотив (Пд) Дора Рангелова. Сред гостите беше и един от първите спортни лекари в града 90-годишният д-р Асен Димитров.

kniga1viber image

Д-р Георги Крумов награди със специални плакети Кирил Джонев-Бате Джони, Данаил Данаилов, Атанас Димитров и Христинка Сотирова за приноса им към развитието на клуба и тениса. Матей Пампулов пък получи специална награда за развитието на Европейския тенис. На финала на събитието присъстващите получиха книга с автограф от автора Илия Кисимов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+