Меню Вход

Гергана Топалова отново е част от отбора на МТФ

Гергана Топалова отново е част от отбора на МТФ
03-04-2018 17:58

Гергана Топалова отново е одобрена да бъде част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/. Талантливата българка ще бъде част от тима за турнирите на трева в Англия.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.

Гергана Топалова и Адриан Андреев, които са сред младите надежди на българския тенис и БФТ подкрепя, бяха част от отбора на /МТФ/ и за турнирите в Австралия в началото на годината.

Топалова трябва да пристигне в Англия на 24 юни. От 24-и до 30-и юни Гергана ще участва в подготвителен лагер на трева. От 1-и до 6-и юни юли всички състезатели от отбора ще участват на турнира от категория 1 в Роухамптън, а през следващата седмица и в юношеската надпревара на Уимбълдън.

„Щастлива съм, защото това признание означава, че съм направила добро впечатление на треньорите. Много се радвам отново да съм част от този отбор“, заяви Гергана Топалова.

Основното финансиране на проекта е от Фонда за развитие на Гранд шлем нациите, който в последните години увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави.

Благодарение на добрата работа на БФТ с отдела за развитие на световната централа в последните години се увеличи подкрепата за развитието на българските тенис таланти.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+