Меню Вход

БНП Париба Мастърс до 12 години започва във Варна

БНП Париба Мастърс до 12 години започва във Варна
07-10-2009 03:00

БНП Париба Мастърс до 12 г. ще се проведе от 8 до 10 октомври в ТК “Велто” във Варна. Турнирът на осемте най-добри в тази възрастова група е организиран от БФТ с финансовата подкрепа на БНП Париба - генерален спонсор на родната федерация и спонсор №1 в света на тениса.

БНП Париба Мастърс за момчета и момичета до 12 години е едно от най-престижните състезания от националния календар за възрастта. В него имат право да участват само осем момчета и момичета - представили се най-добре през годината. Заявените за участие са:- момичета: Яна Драгиева, Виктория Бърдарова, Даниела Кабакова, Петя Аршинкова, Елизабет Данаилова, Десислава Златева, Габриела Якалиева, Александра Драганова;- момчета: Калоян Вълчев, Даниел Костов, Георги Костов, Чавдар Шоков, Мартин Атанасов, Петър Андреев, Велислав Чолаков, Роберт Сократов.

Осемте участника (и при момчетата, и при момичетата) се разпределят в две групи по четири, в които се играе по системата “всеки срещу всеки”. След това първите двама в класирането на двете групи продължават на полуфинали и финал, като в турнира се играе до пълно разпределение на всяко място. Това гарантира на всички участници по пет срещи срещу най-добрите във възрастовата група, което е и една от основните цели на БНП Париба Мастърс.

БНП Париба подкрепя развитието на тениса в България и в света на всички нива: национални, регионални и местни турнири, включително и реализацията на училищни, семейни и обществени аспекти на тениса. В рамките на генералното спонсорство на Българската федерация по тенис, държавното първенство за ветерани, държавните лични първенства за мъже и жени, както и Мастърс турнир за юноши и девойки се наричат „БНП Париба”. БНП Париба развива и своята социално-образователна програма “Тенис за всеки”, осигурявайки възможност за младежи в неравностойно социално положение да играят тенис.БНП Париба Мастърс до 12 години

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+