Меню Вход

„Треньор на шампиони“ Стефан Пантов : Да си отдаден и дисциплиниран в полза на тениса е ключа към добрия резултат!

„Треньор на шампиони“ Стефан Пантов : Да си отдаден и дисциплиниран в полза на тениса е ключа към добрия резултат!
04-02-2018 12:22

Днес в рубриката „Треньор на шампиони“ ще ви представим Стефан Пантов от ТК „Авеню“, гр.Бургас. През месец януари неговите състезатели Динко Динев и Стела Пеева спечелиха титлите на държавното лично първенство на закрито до 14 годишна възраст.  

- Може ли да ни разкажете повече за себе си - кога за първи път хванахте тенис ракета, какво ви привлече в този спорт?

- Роден съм и израстнах в Бургас. За първи път хванах ракетата на 7 години. Моите родители ме заведоха на кортовете в Морската градина, където бях запленен от обстановката и емоцията на децата и техния тренировъчен процес.

- Как решихте да станете треньор и какво ви носи треньорската дейност?

- Преди повече от 10 години реших, че искам да се посветя на треньорска дейност, защото изпитвам удоволствие и удовлетворение от работата със деца. За мен това не е просто работа, приемам го като призвание, което ми се отдава със невероятна лекота.

- От колко време сте се отдали на тази професия и откога работите в „ТК Авеню“ гр.Бургас?

- От 2016г. до момента работя в „ТК Авеню“ гр.Бургас. Заедно с моят колега Иван Велев се отдаваме изцяло на професионалната подготовка, на състезателите в клуба. Щастие и гордост е за мен да работя с достоен, опитен и отдаден на спорта и децата колега и приятел.

- Трудно ли е? Изтощително ли е? Трябва ли постоянно да се учи и самият треньор?

- Професионален треньор по тенис е изключително трудна професия. Изискват се умения, знания, опит. Добрият треньор е напълно отдаден на своите състезатели, на своя отбор. Треньора е отличен психолог, но преди всичко отговорна личност!

Отсъствия по 20/25 седмици в годината от дома и семейството, шофиране надхвърлящо десетки хиляди километри годишно... всичко това е свързано с огромна отговорност.

Наистина това е изтощително, но добрите резултати за нас треньорите имат свойството да ни възстановяват и зареждат с положителна енергия.

Тенисът е богата, интелигентна и необятна игра, именно затова треньора е длъжен да се развива непрестанно, ако желае да бъде на конкурентно високо ниво!

- Трудно ли се работи с деца? Какви качества трябва да притежава един треньор, за да успее при децата?

- Високите резултати на Динко и Стела са пряко зависими от професионалната отборна селекция на нашият треньорски екип. В отбора фигурират много силни тенисисти като Елена Кралева, Валерия Бесова, Веселин Киселков, Денислав Проданов, Драгомир Драганов, Ивайло Дечев, Борис Анаиев, Артем Бек, Белослава Велева,Атанас Самаров и други.

Нашите таланти работят в професионален екип, но водещият фактор е конкурентната среда, без която реализацията в професионалният тенис е немислима.

u 14 dev

- Откога работите със Стела Пеева ?

- Със Стела работя от две години и половина. Стела е явление в родния тенис. Притежава силен характер и воля, тя е напълно отдадена на спорта и притежава отлични физически данни. Това нарежда Стела в групата на потенциалните бъдещи големи шампиони, в професионалния женски тенис.

- В кои насоки виждате най-голям напредък при Стела и в кои трябва да работи още?

- Предстои много работа по отношение психология на играта, тактика, да опознае по-детайлно тениса, плюс техническо усъвършенстване – това според мен са предизвикателствата пред Стела през 2018/19 година.

- Кое е най-трудно на Стела и кои са най-силните й страни?

- За мен е от изключително значение Стела да е здрава, да няма контузии, графикът с турнири да се разпределя правилно. Благодарни сме на БФТ за подкрепата.

- От миналата година и Динко Динев е част от ТК "Авеню", гр.Бургас. Как виждате неговото развитие?

- Динко е много талантливо момче. Играе интуитивно, нестандартно и много интелигентно. Обича импровизацията в играта.

u14 mom

- Върху какво трябва Динко да работи най-много?

- Динко се нуждае от физическа подготовка и изучаване на „неписаните“ правила и „закони“ в тениса, да напредва тактически, да спазва тактическа дисциплина!

Да работи основно върху своя сервис!

- Какво си пожелавате да постигнете още през тази година?

- Пожелавам много здраве за мен, моето семейство и хубави моменти за екипът с който работя.

Искам да изразя специални благодарности на нашия кондиционен треньор Стоян Хаджиев за отличната работа по отношение физическото изграждане на нашите тенисисти.

Пожелавам много положителни емоции на всички, които са съпричастни с нашият отбор. Пожелавам на родителите спокойствие, да бъдат уверени в своите деца, да подкрепят безрезервно треньорския екип.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+