Меню Вход

България завърши на осмо място на европейското отборно първенство за девойки до 18 г.

България завърши на осмо място на европейското отборно първенство за девойки до 18 г.
27-09-2009 03:00

България завърши на осмо място на европейското отборно първенство за девойки до 18 г. Българският отбор Мартина Гледачева, Изабелла Шиникова и Александра Митровска с капитан Милко Милев загуби с по 1-2 и трите си срещи на финалния турнир, който се проведе в испанския град Леида.

В първия кръг българките загубиха от поставения отбор на Португалия. След загуба в първия сингъл на Шиникова, във втория Гледачева бе много близо до победата срещу Мария Жоао Кьолер, водейки с 6/1 3/1. Португалката обаче обърната резултата до 1/6 6/4 6/4 в своя полза. Митровска и Шиникова спечелиха мача на двойки.

По подобен начин България загуби от Швеция с 1-2 във втората си среща в Леида. Шиникова претърпя поражение в два сета, Гледачева спечели първия сет срещу Хилда Меландер, но загуби с 6/4 4/6 2/6, а на двойки отборът ни спечели служебно поради контузия на Меландер.

В срещата за седмото място България отстъпи на Дания също с 1-2. Митровска победи в първия мач поединично Мария Йесперсен с 6-3 3-6 7-5, Шиникова загуби от Маи Граде с 1-6 7-5 1-6, а на двойки датчанките победиха убедително.

Шампион стана отборът на Украйна, отстранил последователно победителките от последните четири години Русия с 2-1, поставения под №1 тим на Сърбия също с 2-1 и на финала Испания с 2-0. Украинките бяха в същия състав (Надя Киченок, Людмила Киченок и Анастасия Корольова), с който спечелиха квалификационния кръг на първенството в Сандански.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+