Меню Вход

България цели класиране за финалния кръг на европейското отборно първенство за девойки до 14 г.

България цели класиране за финалния кръг на европейското отборно първенство за девойки до 14 г.
25-06-2009 03:00

Българският отбор цели класиране на едно от първите две места в група “Б” на европейското отборно първенство за девойки до 14 г. в София, което ще му даде право на участие във финалния турнир. Това казаха днес на пресконференция организаторите от БФТ и капитанът на отбора Михаил Кънев.

Кръг от т.нар. “летни купи” за девойки до 14 г. ще се проведе за трета поредна година на ТК “Дема” в столицата от 28 до 30 юни. Проявата се организира съвместно от клуба-домакин и БФТ с помощта на генералните спонсори на федерацията като БНП Париба.

Седем отбора ще участват в първенството. За основни фаворити се смятат Русия (с №2 в ранглистата в тази възрастова група Юлия Путинцева), България и Сърбия (с три състезателки между №20 и №35 в ранглистата на Tennis Europe), другите състави са Босна и Херцеговина, Молдова, Румъния и Турция.

В българския отбор са включени №6 в ранглистата Виктория Томова, шампионката от Източноевропейското първенство Цвета Димитрова и държавната вицешампионка Джулия Терзийска. “Имаме много силен отбор с реални шансове за класиране за финалния кръг”, каза на днешната пресконференция Михаил Кънев.

Отборът ни е на подготвителен лагер на ТК “Дема” в дните преди състезанието, воден от Кънев и Галя Ангелова. Тенисистките са в добра форма и добро физическо състояние, добави капитанът на тима. “Излизаме да ги бием. Целта ни е първото място в групата”, каза звездата на отбора Виктория Томова.

Финалният кръг е в Лоано (Италия) на 3-5 юли.

В същото време юношеският ни национален отбор до 14 г. заминава за Словения за участие в група “Ц” на европейското отборно първенство. Вилиан Петров, Петър Атанасов и Андрей Алауи с капитан Димитър Димов ще спорят със съставите на Беларус, Израел, Латвия, Русия, Унгария и домакините от Словения.Информация за първенството в СофияПресконференция за ЕОП девойки до 14 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+