Меню Вход

Цветан Михов и Изабелла Шиникова - тройни шампиони на държавното лично първенство до 18 г. Девин Къп

Цветан Михов и Изабелла Шиникова - тройни шампиони на държавното лично първенство до 18 г. Девин Къп
25-06-2009 03:00

Цветан Михов (“Левски”) и Изабелла Шиникова (“Дема”) спечелиха убедително шампионските титли на Държавното лично първенство за юноши и девойки до 18 г. “Девин Къп”, което се проведе на ТК “Локомотив” в Пловдив. Особено впечатляващо бе представянето на Михов, който загуби общо пет гейма за цялото първенство.

Поставеният под №1 в схемата при юношите разгроми на финала Андреас Нейков (“Тракия”) с 6/0 6/0. Цветан Михов спечели още един от мачовете си със същия резултат, а и в другите три взимаше по един сет на нула. Състезателят на “Левски” не срещна реална съпротива в целия турнир и извоюва втора титла за годината след първенството в зала през март.

Изабелла Шиникова започна от квалификациите и загуби само един сет в шампионата. В най-тежкия си мач на полуфинал тя отстрани шампионката до 16 г. Борислава Ботушарова (“Пазарджик”) със 7/6(4) 3/6 6/1. На финала Шиникова бе убедителна срещу поставената под №4 Александра Митровска (“Локо 98”) за 6/2 6/3.

Цветан Михов и Изабелла Шиникова станаха тройни шампиони на държавното първенство до 18 г. “Девин Къп”, след като взеха титлите и на двойки съответно при юношите и девойките, както и като тандем на смесени двойки.

При юношеските двойки Михов и Нейков спечелиха убедително титлата, като на финала се наложиха над Стефан Трифонов (“Спорт Палас”) и Ясен Цанев (“Левски”) с 6/1 6/2. На финала при девойките Шиникова и Ирен Коцева (“Ямбол 2005”) победиха Виолета Драгоева (“Локомотив” Пд) и Анастасия Николова (“Албена” Пд) с 6/2 6/2. На смесени двойки пък съперниците на Шиникова и Михов на финала Борислава Ботушарова и Константин Никитин (“Стоянстрой”) не се явиха поради контузия на Никитин.

Всички резултатиТройните шампиони Изабелла Шиникова и Цветан МиховЦеремония по награждаването на ДП до 18 г. Девин КъпЛора Карасимеонова от Девин с безапелационния шампион Цветан Михов

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+