Меню Вход

Димитър Кузманов е №1 в ранглистата на Tennis Europe до 16 г.!

Димитър Кузманов е №1 в ранглистата на Tennis Europe до 16 г.!
26-06-2009 03:00

Българският състезател Димитър Кузманов оглави ранглистата на Tennis Europe до 16 г. През миналата седмица пловдивчанинът се изкачи на второ място с равен брой точки с лидера Аксел Алварес (Испания), който имаше по-добри допълнителни показатели. В публикуваната нова ранглиста на европейската федерация обаче Кузманов излезе еднолично начело с 465 точки.

Младият ни тенисист участва в последните три седмици в поредица от най-силните турнири в тази възрастова група в Италия. Той достигна финала в Монтекатини, след което спечели титлите в Милано и Крема, което го изкачи на върха. През тази седмица отборът на ITF до 16 г., част от който е Кузманов, е на турнира от първа категория в Льо Понт. Българинът вече е на четвъртфинал след 13-та си поредна победа и 18-та от последните 19 мача.

Димитър Кузманов е вторият българин, който оглавява световна юношеска ранглиста в последните години. През 2005 г. Григор Димитров бе №1 при юношите до 14 г., а миналата година достигна до върха и в класацията на 18-годишните.

Димитър Кузманов е роден на 28 юли 1993 г. в Пловдив, син на бившата състезателка и капитанка на националния отбор за жени за “Фед Къп” Дора Рангелова. Състезава се за ТК “Локомотив” Пловдив. В последните месеци се представя отлично и при по-големите - след титли на международните турнири в Пловдив и Хасково през април се изкачи до №321 и трети от българите в ранглистата на ITF до 18 г. След фючърса в Ямбол през май Кузманов дебютира и в световната мъжка ранглиста на ATP.

Българска федерация по тенис честити на Димитър Кузманов първото място в ранглистата и му желае да изкачи още много върхове!Димитър Кузманов

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+