Меню Вход

Нов голям успех на Димитър Кузманов - шампион на “Авенире” в Милано

Нов голям успех на Димитър Кузманов - шампион на “Авенире” в Милано
14-06-2009 03:00

Димитър Кузманов постигна нов голям успех, спечелвайки титлата от силния турнир до 16 г. “Авенире” в Милано от първа категория на Tennis Europe. На финала младият български тенисист победи безапелационно Роберто Карбайес Баена (Исп) с 6/1 6/3. Шампиони на “Авенире” в миналото са ставали величия като Стефан Едберг, Иван Лендъл, Борис Бекер.

През миналата седмица Кузманов достигна до финала на друг турнир от първа категория - в Монтекатини. Пловдивчанинът участва като част от отбора на ITF до 16 г. и има 11 победи от 12 мача в последните две седмици. В момента Кузманов е №5 в ранглистата в тази възрастова група; следващата ранглиста ще бъде публикувана в четвъртък и е много вероятно българинът да излезе начело!

На турнира в Милано той започна с три убедителни победи без загубен сет, включително над австриеца Доминик Тием, №6 в ранглистата, с 6/2 6/3. На полуфинал Кузманов имаше по-тежък мач срещу чилиеца Бенямин Угарте за 6/4 4/6 6/3. На финала българинът отново бе безапелационен - той дори поведе с 6/1 5/0, изпусна три мачбола, загуби следващите три гейма, но затвори мача при 6/1 6/3.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+