Меню Вход

Виктория Томова спечели турнир до 18 г. в Унгария

Виктория Томова спечели турнир до 18 г. в Унгария
01-06-2009 03:00

Виктория Томова спечели първата си титла от международен юношески турнир до 18 г. Младата ни надежда победи на турнира в Будапеща от четвърта категория на ITF, след като започна от квалификациите и не загуби нито един сет в основната схема. На финала Томова се наложи с 6/1 6/4 над поставената под №1 Бланка Савай, сестра на звездата в световния женски тенис Агнеш Савай.

14-годишната Томова постигна общо седем победи в унгарската столица - две в квалификациите и пет много категорични в основната схема. В нея българката загуби общо 22 гейма - средно по около 4 на мач. Тя бе безапелационна и във финала, който бе прекъснат при сетбол за нея в първия сет поради дъжд. След подновяването младата и перспективна тенисистка не допусна обрат.

Турнирът в Будапеща бе едва пети за Виктория Томова във възрастовата група до 18 г. и първи в чужбина. Пътуването й до Будапеща за това състезание, както и за следващия турнир в унгарската столица, който е от втора категория на ITF, е подпомогнато от БФТ по Програма Развитие. След успеха си Томова се изкачи до 553-та в ранглистата за девойки до 18 г. В момента тя е №6 до 14 г., след като през април спечели два последователни турнира от първа категория в Португалия и Италия.Финалистката Бланка Савай и шампионката Виктория Томова

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+