Меню Вход

Деца от 6 региона изпратиха с празник третото издание на програмата „Тенисът – спорт за всички“

Деца от 6 региона изпратиха с празник третото издание на програмата „Тенисът – спорт за всички“
30-09-2017 18:16

В истински тенис празници се превърнаха заключителните демонстративни игри по програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ и ММС. Успешният край на третото й издание бе ознаменуван днес в 6 региона на България – София, Пловдив, Хасково, Бургас, Варна и Плевен. В тях се включиха деца, обучавани по програмата, от трите възрасти – до 8, до 10 и до 12 г., като лошото време из цялата страна не развали настроението и играта на децата.

В София домакини на заключителните надпревари бяха клубовете ТК „Диана“ и ТК „Бароко Спорт“, а включилите се деца бяха зарадвани със специална почерпка, след като показаха на какво са се научили на корта. В „Бароко Спорт“ пък организираха и мини турнир за по-напредналите.

 

BarokoВ Пловдив дъждът затрудни доста домакините от ТК „Локомотив“, които наред със заключителната надпреварата за по-малките , провеждаха и регионален турнир до 12 г. по програмата. Заради лошото време при малките се включиха само 6 деца от „Локомотив“, а при по-големите дъждът доста обърка програмата и в крайна сметка турнирът ще продължи и утре.

Plovdiv

В Хасково също валя през целия ден и това принуди домакините от ТК „Хасково 2015“ да проведат заниманията както навън, така и на закрито. В празника се включиха около 40 деца от града домакин, но също от Стара и Нова Загора. Бяха организирани и два турнира до 8 и до 12 г., като при по-големите победител стана Александър Калемджиев (ТК „Хасково 2015“), наложил се на финала над Радослав Танев (ТК „Августа Траяна“, Ст.З). Трето място си поделиха съотборничките от ТК „Хасково 2015“ Айшегюл Джемал и Симона Стоянова.

Haskovo

В Бургас участие взеха 25 деца от клуба домакин ТК „Авеню“ и от ТК „Нефтохимик“, които играха забавни игри на закритите кортове, а после си направиха истински празник с торта, лакомства и грамоти.

Aveniu

Ветровитото и студено време отказа и доста деца от Варна и Русе да се включат в последната инициатива на „Тенисът – спорт за всички“ за тази година. Все пак обаче за 24-те деца от региона на морската ни столица имаше също различни игри и торта, както и за 10-ината малки тенисисти, събрали се на кортовете на ТК „Приста 2011“ в Русе.

 Russe

За регион Плевен домакини бяха ТК „Плевен 90“ и ТК „Хемус“, които също превърнаха заключителната надпревара в истински празник за децата.

Hemus

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+