Меню Вход

България завърши на пето място на европейското първенство по плажен тенис

България завърши на пето място на европейското първенство по плажен тенис
11-09-2017 19:33

Представителите на България се класираха на пето място в отборното класиране на европейското първенство по плажен тенис. Надпреварата се проведе от петък до неделя във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.

Очаквано първото място в отборното класиране спечели Италия. Адзрузите триумфираха с титлите при мъжете, жените и смесените двойки. На второ място се класира Русия. Третата позиция е за Франция, а четвъртата за Испания.

Основен принос за петото място на България имат Катина Симеонова и Петя Янева, които спечелиха титлата при женските двойки в утешителната надпревара. Много добро бе представянето и на смесената двойка Петя Янева и Емил Аргиров, която стигна до четвъртфинал, където в много атрактивен мач отстъпи на световните шампиони от Италия. Заслугата за престижното пето място е на всички български представители, които играха на много високо ниво.

Изключително висока оценка получиха домакините за цялата организация на първенството. За втора поредна година България и ваканционно селище „Санта Марина“ домакинстваха на европейското първенство по плажен тенис. В надпреварата участваха рекорден брой състезатели и нации /112 състезателни двойки от 22 държави/.

Домакин на първенството бе БФТенис в партньорство с „ФеърПлей интернешънъл“ и ваканционно селище Санта Марина.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+