Меню Вход

Програма Развитие - състезатели

Програма Развитие - състезатели
01-01-2009 03:00

Програма Развитие на БФТ в частта високо спортно майсторство е комплекс от различни видове подкрепа при израстването на талантливи български тенисисти от състезатели в юношеска възраст до евентуални професионалисти. Тя е насочена към възможно голям брой български тенисисти, които показват добри резултати както на национално, така и на международно равнище.

Състезателите, включени в програма Развитие, получават методични указания, възможност за тренировки под ръководството на квалифицирани треньори, участие в национални тренировъчни лагери, изработване на планове за участие в турнири съвместно с личните им треньори, както и финансиране на някои от избраните турнири в чужбина (чрез закупуване на самолетни и влакови билети или пари за пътуване с лек автомобил).

Изброените по долу тенисисти се задължават да изпълнят определени условия: участие в национални първенства и турнири и при покана от страна на БФТ - участие в европейски лични и отборни първенства за съответните възрастови групи.

Състезатели, определени за участие в програма Развитие за първата половина на 2009 година:

девойки:Бистра ОташлийскаМартина ГледачеваИзабелла ШиниковаАлександрина НайденоваНикол ХристоваБорислава БотушароваВиктория ТомоваЦвета ДимитроваСара БоевскаДжулия Терзийска

юноши:Григор ДимитровЦветан МиховМарсел РадевДимитър КузмановСтефан ТрифоновВилиан ПетровАндрей АлауиГабриел Донев

Обявеният списък е валиден до средата на годината и ще бъде актуализиран за втората половина на 2009 г. в зависимост от постигнатите резултати и съгласието на тениситите за участие в държавни, европейски лични и отборни първенства.

Състезателите до 12-годишна възраст са под непрекъснато наблюдение от страна на спортно-техническото ръководство на БФТ. Най-добре представящите се от тях на турнирите от вътрешния календар на страната ще се поощряват с участия в международни турнири и лагери.

Юлиан СтаматовСпортен директор

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+