Меню Вход

"AES България Тенис Звезди" гостува във Варна

10-08-2017 10:01

Над 20 деца от TK "Черно море Елит ", гр. Варна  се включиха в открит урок, в който участваха Матей Пампулов, дългогодишен състезател за Купа Дейвис, и Пресиян Коев, отговорник на програмата за развитие към БФ Тенис. Заниманието беше част от съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис "AES България Тенис Звезди”.

Инициативата е първа по рода си в България и се реализира в 20 населени места в страната. Тя цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове. След провеждането на тренировката, беше проведена среща на Матей Пампулов и Пресиян Коев с децата, треньорите и родителите. По време на срещата те получиха ценни съвети за развитието им в тениса и дискутираха интересни за децата теми в този спорт.

„Изключително сме щастливи, че инициативата "AES България Тенис Звезди” на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис гостува във Варна. Децата бяха изключително развълнувани да се видят със звезда от ранга на Матей Пампулов. Присъствието му дава допълнителен стимул за развитието им. Той обърна внимание на всички малки тенисисти и ги мотивира да тренират активно. След тази инициатива децата са още по-амбицирани да се развиват на тенис корта“, сподели Кристиян Илиев – главен треньор на TK "Черно море Елит ".

В TK "Черно море Елит ", гр.Варна тренират около 100 деца. Звездата на тима е държавния шампион до 16 год. Пьотр Нестеров, който влезе в осмицата на наскоро приключилото Европейско първенство.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+