Меню Вход

"AES България Тенис Звезди" с открит урок за децата в Шумен

25-07-2017 10:37

Над 30 деца на възраст между 7 и 13 години от ТК "Шумен “ се включиха в открит урок, в който участваха Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис и Пресиян Коев – отговорник на програмата за развитие към БФТенис. Заниманието беше част от съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис "AES България Тенис Звезди”.

Инициативата е първа по рода си в България и се реализира в 20 населени места в страната. Тя цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове. След провеждането на тренировката се състоя среща на Матей Пампулов и Пресиян Коев с децата и родителите. На нея те получиха ценни съвети за развитието в тенис спорта и имаха възможност да задават много въпроси.

"AES България Тенис Звезди” дава възможност на още повече деца да се запалят по спорта“, заяви Красен Пейчев, президент на ТК „Шумен“. „Искрено се надяваме тази инициатива да продължи и през следващите години, защото идват хора с много опит и това ни дава възможност да научим много нови неща. Малките тенисисти бяха изключително впечатлени и това със сигурност ще ги накара да бъдат още по-сериозни в тренировките“, допълни той.

В рамките на визитата се проведе и среща с Любомир Христов, кмет на община Шумен, на която бе представена кампанията "AES България Тенис Звезди”. На срещата присъстваха Матей Пампулов, Пресиян Коев и Ивайло Илиев.

В ТК“Шумен“ тренират над 70 деца. 

Спонсори и партньори
Генерален спонсор
Официални спонсори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+