Меню Вход

Президентите на българската и кипърската федерация подписаха двустранно споразумение

Президентите на българската и кипърската федерация подписаха двустранно споразумение
16-01-2009 03:00

Президентите на българската и кипърската тенис федерация Стефан Цветков и Филиос Христодулу подписаха в Никозия споразумение за сътрудничество между двете федерации. Двустранният протокол включва размяна на лагери на национални отбори, участие в международни турнири и т.н., които да са полезни и за двете страни.

Според споразумението осем национални състезатели до 12, 14 и 16 г., ръководени от спортния директор Юлиан Стаматов и националния треньор Илия Кушев, ще проведат десетдневен тренировъчен лагер в Кипър през месец март. Това ще е изключително полезно за подготовката им преди сезона на открито. Кипърски национали ще върнат визитата по-късно през годината.

Официален български отбор от двама юноши, две девойки и треньор ще вземе участие в турнира до 18 г. “Афродита Къп” през септември, а тим от Кипър ще участва на турнира “Дема Къп” в София месец по-рано.  Споразумението включва и пътуване на двама български съдии на стол за срещата за Купа “Дейвис” между Кипър и Португалия.

“С кипърската федерация поддържаме много добри взаимоотношения в последните години и доказателство за това е подписването на споразумението. То очертава рамките на сътрудничеството ни през тази година, като намеренията ни са то да се увеличава в бъдеще”, коментира при подписването президентът на БФТ Стефан Цветков.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+