Меню Вход

"Треньор на шампиони" - Кристин Грозданов

15-06-2017 12:04

Днес в рубриката "Треньор на шампиони" ви представяме Кристин Грозданов. Под негово ръководство Симон Антъни-Иванов спечели титлата на държавното лично първенство до 16 г. През януари друга негова възпитаничка Анастасия-Александра Николова от (ТК "Супер Спорт") спечели титлата на държавното лично първенство до 12 г. в зала.

- Г-н Грозданов, как решихте да станете треньор и какво ви носи треньорската дейност?

- С треньорство реших да се захвана още на 18 години, тогава бях на кръстопът. Реших да започна да работя и да помагам за професионалната кариера на моя брат Тото Грозданов. Иначе като по-голям, винаги съм се опитвал да му помагам, когато той е в корта, така че доста преди да навърша 18 години, съм започнал да трупам опит в тази професия. Треньорството ми носи удовлетворение. Обожавам, когато децата ни играят бърз, динамичен и съвременен тенис. Обикалял съм доста професионални турнири в чужбина, бил съм в едни от най-добрите академии в Европа. Опитвам се да открадна най-доброто от най-добрите.

- Откога работите със Симон?

- При Симон нещата са малко по различни. Той се готви в Испания от близо две години и половина, а когато е в България разчита на нашия екип от ТК "Супер Спорт". Когато си е в България, Симон тренира най-много с брат ми Тото Грозданов, с мен и с екипа във Варна. В общи линии той се готви почти изцяло в Испания, където има страхотен екип.

- Кое качество му помогна най-много да спечели държавното първенство до 18 години?

- Аз най-много харесвам в него, че има ясно поставена цел да влезе в големия тенис и я гони с всички сили. Симон е много постоянен, уравновесен, концентриран, показва самочуствие на корта, играе спокойно и това са качества, които могат да го направят страхотен тенисист. Много трудно може да позволи нещо да го разсее, за да се изнерви. Следва си тактическите задачи, което означава дисциплина. Има това усещане за играта. Много деца могат да играят тенис, но не всички усещат и виждат играта, което той го има от малък. Той продължава да усъвършенства тези качества и го показа и на последните турнири на ITF, в които взе участие. Трябва да се има предвид , че през зимата Симон имаше сериозна контузия в ръката, но въпреки това стигна до финал. Сега беше напълно здрав, играеше много добре и за целия турнир допусна само два пробива на сервис. Има много хубав тежък и вариативен сервис. Според мен той може да играе още по добре, но игра толкова колкото му беше нужно за да спечели.

- Как виждаш бъдещето на Симон?

- Виждам човек, който ще даде всичко от себе си. Аз го познавам от много малък. Той показва воля и влагане в тренировчния процес. Труди се постоянно, много е отговорен и знае за какво влиза в корта, а така неминуемо ще дойдат и резулатите.

-  Как му влияе това,че през повечето време живее в чужбина ?

-  Симон е един от малкото тенисисти в България, на които животът и подготовката в чужбина му влияят позитивно. Да отидеш навън не всеки път означава успех, а дори повечето пъти става точно обратното. Той там е с цялото си семейство и се чувства като у дома си. Може би това е ключът към успеха.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+