Меню Вход

При огромен интерес на БНТЦ се проведе благотворителен турнир

При огромен интерес на БНТЦ се проведе благотворителен турнир
09-06-2024 21:22
При огромен интерес и отлична организация на кортовете на Български национален ОББ тенис център се проведе благотворителен турнир организиран от фондация "Заедно в час". Турнирът беше с основна цел за подкрепа на мисията за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България.


Турнирът се проведе в рамките на два дни на базата на Българския национален ОББ тенис център в Борисовата градина. Събитието се организира с партньорството на Българска федерация по тенис, спортния портал Тенискафе и любезното домакинство от страна на БНТЦ.Кметът на София Васил Терзиев лично откри тенис турнира с демонстративен мач срещу Христо Борисов – основател и главен изпълнителен директор на „Пейхоук".

Управителят на БНТЦ Георги Дончев връчи на двамата алманаха "Тенис през три века", събрал в себе си 125-годишната история на тениса в България.

На събитието присъства и Мариана Печеян, зам. председател на УС на БФТенис.


Над 60 бяха участниците в надпреварата.

Във финала при жените Кристина Капитанова победи Силвена Xубaнова.

Във финала при мъжете Христо Христов се наложи над Патрик Вълчев.След официалното награждаване на победителите на специална видео стена на централния корт на живо се излъчи петсетовата битка във финала при мъжете на Ролан Гарос.Всички събрани средства ще бъдат вложени в дейността на Фондация "Заедно в час", която цели да помогне на учители от цялата страна да развиват своите педагогически практики.Сирма Грозева - специалист корпоративни партньорства на фондация "Заедно в час", изрази специална благодарност към Българска федерация тенис и към домакините от националния тенис център.


Христо Борисов – основател и главен изпълнителен директор на „Пейхоук" остана впечатлен от организацията и заяви, че с нетърпение ще очаква следващи подобни прояви.


Висока оценка на организацията на турнира дадоха и партньорите от Тенискафе.


Турнирът беше уважен от много известни личности. Сред тях бяха Камен Алипиев, Иво Иванов, Момчил Колев, Ники Кънчев, Константин Вълков, представители на бизнеса и други.

Спонсори и партньори
Генерален спонсор
Официални спонсори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+