Меню Вход

Брияна Иванова е полуфиналистка на сингъл, две българчета спечелиха утешителните надпревари на турнира до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Бургас

Брияна Иванова е полуфиналистка на сингъл, две българчета спечелиха утешителните надпревари на турнира до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Бургас
25-05-2023 18:05
Брияна Иванова се класира за полуфиналите на сингъл при девойките на турнира до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Бургас. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „Авеню".

 

Поставената под №2 при девойките Брияна Иванова победи на четвъртфиналите с 6:0, 6:3 друга българка Никол Иванова. За място на финала Брияна Иванова ще играе срещу Андреа Курта от Румъния.


Междувременно Брияна Иванова в тандем с Елеонора Тонева се класираха за финала на двойки при девойките. Българките победиха на четвъртфиналите с 4:6, 6:3, 10-3 Андреа Курта от Румъния и Бахар Килич от Турция. В спор за титлата Иванова и Тонева ще играят срещу друга българка Андрея Глушкова и Луцие Сламеникова от Чехия. На полуфиналите Глушкова е Славеникова елиминираха с 6:3, 6:4 Сара Митевска от Семерна Македония и Анастасия Николаева от Украйна.


На сингъл при юношите Калоян Шиков отстъпи с 2:6, 5:7 от №1 в схемата Самим Фириз от Турция.


На двойки при юношите Калоян Шиков и Александър Толев се класираха за полуфиналите. Българите победиха с 6:2, 6:4 Зиа Айдин и Мехмет Ерчин от Турция.


България вече спечели две титли от този турнир. Родните представители спечелиха титлите на сингъл в утешителните турнири.

Във финала на утешителната надпревара при юношите Александър Начев победи Емил Маринов с Начев 1:4, 4:2, 4:2.


Във финала на утешителната надпревара при девойките Никол Нунева победи с 4:2, 4:0 Рая Костова.В турнира в Бургас участват най-добрите български тенисисти в тази възрастова група и състезатели от Турция, Словакия, Румъния, Чехия, Израел, Япония, Естония, Сърбия и Северна Македония, Гърция, Русия и Украйна.


В състезанието участват и пътуващите отбори 2009 и 2010, които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.


Отбор 2009 е в състав Калоян Шиков (ДМ Тенис), Александър Толев (Локомотив), Брияна Иванова (Некст Джен) и Елеонора Тонева (15:40) с капитан Димо Толев.


Отбор 2010 е в състав Димитър Топчийски (Некст Джен), Пламен Колев (Про спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Спонсори и партньори
Генерален спонсор
Официални спонсори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+