Меню Вход

Признание: Шефът на българския тенис ще е посланик на институция в колежанския спорт

Признание: Шефът на българския тенис ще е посланик на институция в колежанския спорт
05-08-2022 16:25
Стефан Цветков ще е името за Източна Европа на организацията PAC-12

Президентът на тенис федерацията Стефан Цветков получи сериозно признание от световна институция в спорта.

 

Той е посланик на организацията PAC-12 за Централна и Източна Европа, като част от стратегията за експанзия на влиянието извън САЩ. Конференцията на колежанския спорт функционира с големи мащаби зад Океана, но има идея да разшири периметъра на действие и в Европа.

PAC-12 е известна като "Конференцията на шампионите" и има повече спечелени национални титли на САЩ между участващите в нея Университети, спрямо всяка друга конференция на Щатите. Това е Тихоокеанската дивизия с висшите училища на щатите Аризона, Калифорния (UC Berkeley,Stanford,UCLA,USC), Колорадо, Орегон, Юта и Вашингтон.

Цветков, който ръководи родната тенис федерация от 14 години, заема и други престижни позици в спортни организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF), председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women"s Circuit, член на
комисията на атлетите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe).


В последните четири години ръководи и организационния комитет на турнира Sofia Open от ATP сериите, който е лицето на българския тенис пред света на най-високо ниво.


Последните седмици обаче му донесоха радост на друго ниво - в четвъртък късно вечерта се прибраха състезателките и треньорите на отбора ни за девойки до 18 години, постигнал исторически успех със завоюваната Европейска отборна титла на първенството във Франция. Те победиха фаворит №1 Чехия, както и силния тим на Словакия, по пътя към трофея.

Националите ни за юноши до 14 години влязоха в топ 8 на световното първенство в тази възрастова група.

Още два български състава - момичетата до 16 и до 12 години, стигнаха до най-добрите осем на континента.


Лятото е много успешно за тениса ни, особено при подрастващите, а предстоят важна битка през септември за Купа "Дейвис" и поредното издание на турнира Sofia Open в края на същия месец.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+