Меню Вход

„Девин” АД и БФТ подписаха договор за спонсорство за четвърта поредна година

„Девин” АД и БФТ подписаха договор за спонсорство за четвърта поредна година
21-05-2012 03:00

БФТ и Девин

В „София Прес” се състоя пресконференция по повод официалното подписване на договора за генерално спонсорство между компания „Девин” АД и Българската федерация по тенис. От страна на федерацията участва президентът Стефан Цветков. „Девин” АД бе представен от Мая Герасимова – маркетинг директор – и Даниел Иванов – старши бранд мениджър. Победителите от миналогодишното издание на DEVIN MASTERS – Адриан Андреев (в групата до 12 години) и Никол Христова (в групата до 18 години) – говориха за участието си в турнира и как той е помогнал в професионалната им кариера.  Адриан Андреев участва в пресконференцията броени часове след като победи в международния турнир от календара на Tennis Europe в Рим. Младият състезател се класира на второ място на двойки и първо място на сингъл.

Лидерът в производството на бутилирани води ще бъде Генерален спонсор на БФТ за четвърта поредна година. Компанията се ангажира с развитието на този спорт в България.  Част от нейната дългосрочна стратегия е подкрепата не само на тениса, но и на активния и здравословен начин на живот на младите в България.

Президентът на Българската федерация по тенис - Стефан Цветков благодари на мениджмънта на „Девин” АД за сътрудничеството през годините. „Радваме се, че компанията – лидер в производството на минерални води – заложи и през тази година на тениса. Благодарни сме, че ще работим отново заедно и с общи усилия ще развиваме този прекрасен спорт. Мисля, че усилията ни за насърчаване на активния начин на живот съвпадат и съм благодарен за професионалното отношение при съвместната ни работа”. Партньорството между „Девин” АД и БФТ обхваща турнири за юноши и девойки, както и състезания по плажен тенис. Най-значимото спортно събитие, което Devin и федерацията организират, е DEVIN MASTERS. Именно той е и поводът Адриан Андреев (победител във възрастова група до 12 години в DEVIN MASTERS 2011) да може да пътува до Рим, от където той се върна с първо място.

Стефан Цветков и Адриан Андреев

Мая Герасимова – маркетинг директор  на „Девин” АД, представи стратегията на компанията за подкрепа на тениса в България и акцентите на партньорството за тази година. „Нашата съвместна задача е не само да популяризираме тениса като спорт сред активните млади, но и да привличаме нови почитатели на играта”.

Бутилиращата компания ще продължи и през тази година да спонсорира държавните първенства Devin Cup за деца от 12 до 18 години,  състезанието DEVIN MASTERS и веригата по плажен тенис DEVIN BEACH. И през тази година победителите от DEVIN MASTERS ще получат като награда участие в турнир по избор в Европа или САЩ.

По време на пресконференцията Мая Герасимова представи и новата съвместна инициатива на Devin и БФТ. През 2012 г. предстои турне, което ще се състои в осемте най-големи града на България. С помощта на федерацията по тенис „Девин” АД се надява да привлече много нови хора, които обичат активния начин на живот и да им даде възможност да вземат своя първи урок по тенис. Мая Герасимова поздрави и Адриан Андреев за първото му място на турнира в Рим и добави, че това е кулминацията от съвместната работа на „Девин” АД и БФТ.

Адриан Андреев – победител в DEVIN MASTERS 2011, който спечели на 19 май първо място на международния турнир в Рим „Nicola Pietrangeli”, разказа впечатленията си. Младият състезател изигра 7 мача. На двойки успява да се класира на второ място, а на сингъл на първо. Руснакът Леонид Шейнгезихт , срещу когото Адриан игра финал, повежда в първия сет, но след това нашият състезател успява да обърне играта и да вземе победата. По време на състезанията Адриан присъства и на мача между Давид Налбадян и АндиМъри, както и на една от тренировките на Джокович.

Никол и Адриан 

През 2011 г. Никол Христова участва за пръв път на DEVIN MASTERS.  Успява да спечели и в края на юни й предстои да се състезава на турнир в Амстердам с награден фонд 10 000 долара. Благодарна е на „Девин” АД за дадената й възможност. През тази година Никол е само на крачка от победата в зала, но контузия не й позволява да продължи. Вече е здрава, тренира усилено и се надява участието й в Амстердам да завърши с купа.

Любомир Тодоров – директор „Комуникации” в БФТ, представи съвместния спортен календар на Devin и БФТ. Той включва 4 държавни първенства от веригата Devin Cup, състезания по плажен тенис и турнира DEVIN MASTERS.  Първо за сезона ще се играе държавното първенство при 18-годишните. Квалификациите за него започват на 27 май, а официалното му откриване ще бъде на 29 май (вторник) на кортовете на Български национален тенис център в Борисова градина. Второто първенство – във възрастова група до 16 г. – ще се състои между  3 и 10 юни в Сливен. Веднага след него, на 10 юни, започват квалификациите за турнира при 14-годишните. Те ще спорят за призовите места на кортовете на ТК „Дема спорт” в София. Последното състезание от веригата Devin Cup ще се проведе отново в София. Момичетата и момчетата до 12 години ще играят между 16 и 23 юни в тенис клуб „15:40”. Класираните до осмо място на турнирите Devin Cup във всички възрастови категории получават правото да участват и в състезанията DEVIN MASTERS, които традиционно се провеждат в началото на октомври на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина. „Девин” АД ще подкрепи и поредица турнири по плажен тенис в една много важна година, в която България ще е домакин на Световното първенство по плажен тенис. То ще стартира на 21 юни в Бургас.

Даниел Иванов – старши бранд мениджър в „Девин” АД говори за предстоящото съвместно турне по тенис. Първото събитие стартира на 10 юни в Пловдив. След него всяка събота и неделя „Девин” АД ще гостува на кортовете в Сливен, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевен и Русе. Финалът ще е в София в началото на юли. Участие в проявите ще вземат местни спортисти, не само тенисисти, които ще помогнат събитията да се превърнат в спортен празник за всеки от градовете. С тази инициатива бутилиращата компания цели да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+