Меню Вход

Иванов и Денчева са 1/8-финалисти на сингъл, българските двойки продължават напред на Европейското лично първенство до 14 г. (ОБЗОР)

Иванов и Денчева са 1/8-финалисти на сингъл, българските двойки продължават напред на  Европейското лично първенство до 14 г. (ОБЗОР)
21-07-2021 21:54
Иван Иванов и Росица Денчева се класираха на 1/8-финалите на сингъл на Европейското лично първенство до 14 г. в Мост (Чехия).

 

При юношите Иванов, който е Държавен шампион на открито, победи с 6:1, 7:6 Тибо Мерманс от Белгия. Това е трета победа за Иван на първенството. Преди това той се наложи над Хайдар Гокпинар от Турция с 6:2, 6:1 и с 3:6, 6:3, 6:4 над №10 в схемата Флин Томас от Швейцария. На осминафиналите Иванов ще играе срещу №5 в схемата Ян Кумсат от Чехия.


Александър Василев започна с победа в утешителната надпревара при юношите. Василев се наложи с 5-3, 4-1 над Йонан Лин от Норвегия.


Иванов и Александър Василев продължават напред и в турнира по двойки. В първата си среща българите победиха с 6-4, 6-4 унгарците Колош Кинкеш и Арон Мажор. На осминафиналите Василев и Иванов ще играят срещу Етан Далет и Тибо Мерманс от Белгия.

Капитан на юношите е Кристиян Илиев.


Поставената под №2 при девойките Росица Денчева се класира за осминафиналите на сингъл. Росица победи с 6:2, 6:3 Теодора Костович от Сърбия. Това е втора поредна победа на Денчева без да загуби сет. В първата си среща тя се наложи с 6-1, 6:2 над Джехан Ерард от Швейцария.


За съжаление Йоана Константинова отстъпи с 6:1, 6:7, 1:6 на Елиска Форежкова от Чехия. Йоана имаше преднина от сет и 6:5 във втората част, но не успя да затвори мача в своя полза.


Междувременно Денчева и Константинова се класираха за осминафиналите по двойки.

Поставените под №1 българки победиха изключително драматично с 0-6, 6-2, 13-11 Антония Чайка и Оливия Кузцел от Полша. Следващите им съпернички са Дора Биондии и Дора Мискович от Хърватска.


Капитан на девойките е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+