Меню Вход

БФТ проведе нов лагер за таланти до 8 и 9 г. на БНТЦ

БФТ проведе нов лагер за таланти до 8 и 9 г. на БНТЦ
15-06-2021 08:27
Българската федерация по тенис продължава с провеждането на тенис лагери с цел подготовка на най-младите ни надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-перспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.

През изминалата седмица на базата на БНТЦ се проведе лагер за деца родени за деца родени през 2012 и 2013 година (9 и 8 годишни).

Целта на лагерите е да бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ.

Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 г., освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 г. при подрастващите.

От страна на треньорите от БФТ в лагера участваха нац. треньор Велиан Бакалов, Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис" и Димитър Донов.

В лагера участваха следните тенисисти: Георги Манлиев, Виктор Георгиев, Калоян Гайдаджиев, Йоан Трендафилов, Владимир Стоименов, Филип Овчаров, Изабела Жечева, Карла Бързакова и Магдалена Кунчева.

Тренировките съдържат развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+