Меню Вход

За пета поредна година започна провеждането на турнири от веригата „Киндер +“ в България

За пета поредна година започна провеждането на турнири от веригата „Киндер +“ в България
08-05-2021 18:33
От днес на кортовете на ТК "Хасково 2015", гр.Хасково започна провежденето на турнири до 11 и 12 годишна възраст от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy". България се включва в програмата за пета поредна година. В календара на БФТ се предвидени 8 турнира във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали.

Финалният международен турнир ще се проведе през месец Ноември (07-10.11. 2021 год.) в „Рафа Надал Академи" в Майорка, Испания. В него се очаква да участват също така националните шампиони по този проект от много европейски страни.

През следващата седмица ще се проведат турнири до 9 и 10 г. на базата на ТК "Локо 98", гр.Пловдив. И турнири до 11 и 12 г. на базата на ТК "Супер Спорт", гр.Варна.

Днес завърши надправарата при момичетата до 12 г. Във финала Александра Момчилова (ТК "15:40", гр.София) победи Мериан Вартанян (ТК "Албена", гр.Пловдив) с 6-3. В спор за третото място Пламена Гешева (ТК "Локомотив ", гр.Пловдив) се наложи над Виктория Игнатова (ТК "Левски", гр.София) с 6-0.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+