Меню Вход

БФТ провежда лагер за таланти до 9 г. на БНТЦ

БФТ провежда лагер за таланти до 9 г. на БНТЦ
26-01-2021 18:01
И през тази седмица Българската федерация по тенис продължава с провеждането на тенис лагери с цел подготовка на най-младите ни надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-перспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.


От понеделник на базата на БНТЦ се провежда лагер за деца родени през 2012 г. В него участват 10 деца, които са селектирани като водещи в тази възрастова група.


Планира се провеждането на подобни лагери на БНТЦ да бъде целогодишно, като ще бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ.


До края на зимния сезон ще бъдат организирани още подобни лагери. Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 г., освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 г. при подрастващите.

През миналата седмица на базата на БНТЦ се проведе лагер за деца родени през 2011 и 2010 година (10 и 11 годишни).От страна на треньорите от БФТ в лагера участват националните треньори Велиан Бакалов и Даниел Ангелов и Теодор Бачев- бивш национал за Купа Дейвис, капитан за Фед Къп и настоящ национален треньор. Гост треньор е Мартин Захариев.Тренировките съдържат развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.


В лагера отново се включи и водачката в европейската ранглиста до 14 г. Йоана Константинова, която обърна внимание на всички млади тенисисти.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+