Меню Вход

БФТ проведе лагер за таланти до 10 и 11 г. на БНТЦ

БФТ проведе лагер за таланти до 10 и 11 г. на БНТЦ
22-01-2021 16:28
През тази седмица на кортовете на БНТЦ се проведе тенис лагер за деца родени през 2011 и 2010 година. Основната цел на Българската федерация по тенис е подготовка на най-младите ни тенис надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-перспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.

 

„Получи се изключително добър и ползотворен лагер", заяви един от треньорите на лагера Даниел Ангелов.

„Обратната връзка от децата и родителите е много позитивна. Надявам се тази инициатива да повлече крак за бъдещите ни лагери. Изключително добре се сработихме всички треньори по време на лагера, което помогна и за много високото му ниво", допълни Ангелов.

БФТ планира провеждане на лагери на БНТЦ целогодишно, като ще бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ. До края на зимния сезон ще бъдат организирани още подобни лагери. Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 г., освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 г. при подрастващите.

От понеделник следващата седмица ще се проведе лагер за деца до 9 годишна възраст.

От страна на треньорите от БФТ в лагера взеха участие Биляна Павлова - национален треньор, бивша национална състезателка за Фед Къп и професионална състезателка от WTA и националните треньори Велиан Бакалов и Даниел Ангелов. Гост треньори бяха Мартин Захариев и Бранко Аврамовски, като ежедневно се проведоха 2-часови тенис сесии. Със съвети към най-малките се включи и Теодор Бачев - бивш национал за Купа Дейвис, капитан за Фед къп и настоящ национален треньор.


Тренировките съдържаха развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.

В лагера взеха участие младите таланти Владимир Цонков, Пламен Колев, Мартин Иванов, Георги Георгиев, Симеон Луканов, Димитър Топчийски, Дамян Аврамовски, Самуил Милков, Даниел Стоянов, Евгения Стоянова, Кристина Кънева, Радина Средкова и Лара Борисова.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+