Меню Вход

Адриан Андреев пред сайта на БФТенис: Видях, че не съм толкова далече от ниво АТП и разбрах върху какво най-много трябва да работя

Адриан Андреев пред сайта на БФТенис: Видях, че не съм толкова далече от ниво АТП и разбрах върху какво най-много трябва да работя
09-01-2021 15:23
Националът на България за купа "Дейвис" Адриан Андреев ще запомни със сигурност изминаващата седмица. Адриан записа три победи на АТП 250 турнира на твърди кортове в Анталия, след като в квалификациите се наложи над Лукас Клайн и Андреа Вавасори, а вчера постигна първи успех в основна схема на АТР турнир след успех над представителя на домакините Марсел Илхан. Серията на Андреев бе спряна в събота, когато той отстъпи пред световния №23 Алекс Де Минор. С доброто си представяне Андреев заработи 32 точки за световната ранглиста, в която ще прогресира с около 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си сред първите 450.

 

Специално за сайта на БФ Тенис, Адриан разказа подробности за успеха, за плановете си и благодари специално на президента на БФТ Стефан Цветков, който направи всичко възможно да му осигури „уайлд кард" за турнира.


- Адриане, честито за страхотното представяне! Какво е чувството ти след тези четири мача на изключително високо ниво в Анталия?

- Чувството е страхотно! Аз съм изключително доволен от тази седмица. Днес беше много полезен мач за мен и като цяло съм много доволен от турнира.

- Имаше ли някакво притеснение в теб, че игра на толкова силен турнир?

- В първата среща имах малко повече напрежение, защото все още нямах победа на турнир от АТП 250, но след това го приех като нормален турнир и просто играех.

- Победата в първата среща ли ти даде повече увереност да продължиш с това великолепно представяне?

- Да, тя ми показа, че мога да побеждавам и на това ниво. След това влизах на корта много по-уверен.

- Какво е усещането да излезнеш на корта срещу №23 в световната ранглиста?

- Беше страхотно преживяване. Видях, че не съм толкова далече от това ниво и върху какво най-много трябва да работя. Със сигурност това ще ми бъде много полезно.

- Кой мач би отличил като най-силно представяне?

- Не мога да кажа кой мач е бил най-добър за мен. Във всички мачове показах доста добри неща. Може би с Марсел Илхан беше най-стабилният мач който изиграх, но като цяло всичките срещи бяха стабилни.

- Ще се изкачиш с около 120 места в световната ранглиста. Това е огромна крачка в развитието ти. Какво ще ти даде това?

- Да, с този ранкинг ще мога да влизам на повече чалънджъри и това ще ми помогне да се развия като тенисист.

- Успехите ти имат голям отзвук в България. Усещаш ли подкрепа?

- Разбира се, усещам подкрепа и винаги е хубаво когато хората се радват. Като цяло гледам много да не се влияя от мнението на хората. Тук искам специално да благодаря на президента на федерацията Стефан Цветков, който ми осигури тази „уайлд кард" и ми даде възможност да играя на турнира. Без него със сигурност нямаше да постигна този резултат, защото въобще нямаше да мога да участвам.

- Майка ти е през цялото време до теб. Как ти помага нейната подкрепа?

- В последните години тя ми е повече от майка. Тя разбира тениса повече от 80 процента от хората, който се занимават с тенис в България. Без нея няма да съм това което съм.

- Какви са амбциите ти за тази година?

- Това беше просто един турнир като цяло. Честно казано играчите, с които играх тук, ще играят следващите седмици и на фючърси. Нивото е високо навсякъде. Аз трябва да съм подготвен да продължа да работя, да развивам играта си, защото конкуренцията е жестока и във всеки един мач се играе на много високо ниво. Трябва да съм подготвен, ако искам да вървя напред.

- В тази обстановка е трудно да се правят планове, но все пак на какви турнири ще участваш?

- По принцип съм заявил да играя на фючърс турнири, но се надявам да играя в чалънджъри и още по-силни турнири през този сезон.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+