Меню Вход

Адриан и Мико срещу първите ракети на Австралия и Италия

Адриан и Мико срещу първите ракети на Австралия и Италия
08-01-2021 16:28
Страхотната седмица за българския тенис продължи с днешните победи на Адриан Андреев и Димитър Кузманов. Това бяха трети поредни победи за двамата на турнира на твърди кортове в Анталия, който е от категория АТП 250.

 

По този начин те достигнаха достигнаха до втория кръг на турнира, който започнаха от квалификациите. Безспорно най-добрата седмица в кариерите и на двамата.

Адриан Андреев се справи с турчина Марсел Илхан, докато Кузманов сътвори сензацията на турнира и елиминира световния №55 Ласло Джере. 

Така двамата ни тенисисити си заслужиха най-големите мачове в кариерите си, като през уикенда ще се изправят срещу топ тенисисти.


19-годишният Андреев, който започна турнира като №564 в света, ще се изправи срещу първата ракета на сериозна тенис нация като Австралия. Това е световният №23 Алекс де Минор, като двамата откриват програмата на Централния корт утре от 9 часа българско време. Именно австралийци застанаха на пътя на Адриан при предишните му две участия в турнири от АТР. През 2019-а в София той загуби от Матю Ебдън, а през миналия ноември, отново в родната столица, той отстъпи на Джон Милман.


Още по-сериозно предизвикателство, но в неделя, ще има втората ни ракета Димитър Кузманов. Той ще се изправи срещу световният №10 Матео Беретини, който е и първи поставен на турнира в Анталия. Това е мач, в кой Мико няма какво да губи, а може да извлече само опит и позитиви, а защо да не поднесе и сензация. 

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+