Меню Вход

Динко Динев започна със страхотна победа на "Пловдив къп"

Динко Динев започна със страхотна победа на
20-10-2020 15:50
Динко Динев се класира за втория кръг на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години "Пловдив къп". Надпреварата от първа категория на ITF се провежда на кортове на ТК „Локомотив" в Пловдив. В състезанието взимат участие едни от най-добрите юноши и девойки в света.

 

В първата си среща Динко Динев победи Игор Кудрясцов от Русия със 7-5, 5-7, 6-3. Във втория кръг Динев ще игаре срещу номер 6 в схемата Бруно Кузухара от САЩ.


За съжаление другите български представители при юношите отпаднаха в първия кръг.

Илиян Радулов отстъпи на Константин Зухленов от Русия с 4-6, 3-6. Пьотр Нестеров поведе със сет, но допусна обрат срещу Петер Привара от Словакия 6-3, 4-6, 3-6. Симеон Терзиев падна от Зомбор Верц от Унгария с 4-6, 0-6. Иван Пенев взе сет, но не издържа срещу Жоаким Де Алмейда от Бразилия 1-6, 6-4, 1-6. Васил Димитров отстъпи на Пиер Бейли от Белгия с 3-6, 4-6. Виктор Марков падна от №4 в схемата Марат Шарипов от Русия с 2-6, 1-6. Янаки Милев пък загуби от №2 Петер Файта от Унгария с 0-6, 2-6.


Утре започват мачовете от основнаха схема при девойките. Там България ще бъде представена от четири тенисистки. Това са Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Мария Рогачева и Лия Каратанчева.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+