Меню Вход

Зоя Чавдарова и Христо Босаков спечелиха по две титли от Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички

Зоя Чавдарова и Христо Босаков спечелиха по две титли от Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички
28-06-2020 20:09
Зоя Чавдарова и Христо Босаков триумфираха с по две титли на Държавното първенство по първенство по тенис за хора в неравностойно положение. За трети пореден път мъжете и жените участваха в обща схема, а не бяха разделени.

 

Първенството се проведе от 24.06. до 28.06.2020 на Националния ОББ тенис център. Надпреварата се проведе при стриктно спазване на разпоредбите и правилата за състезателна дейност в условията на COVID - 19 и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция. Състезанието се проведе с финансовата подкрепа от Министерството на младежта и спорта. В програмата пък бяха включени мачове на сингъл, двойки и на смесени двойки.


Във финалната среща на сингъл Зоя Чавдарова победи Калин Асенов с 6-3, 6-4. В турнира по двойки Христо Босаков и Юлиян Михов се наложиха във финала с 9-3 над Владимир Гюров и Димитър Димитров. В турнира на смесени двойки Зоя Чавдарова и Христо Босаков победиха във финала с 9-2 Мария Петрова и К. Асенов.

Наградите на победителите връчи Катерина Генова-Чергова, член на УС на БФТ.

„Изключително благодарим на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта за страхотните условия за провеждане на първенството", заяви Борис Томов- дългогодишен състезател и координатор по програмата по тенис за хора с увреждания.
За поредна година беше одобрена програмата за развитие на спорта за тенис в колички на БФТ. Благодарение на финансирането от ММС се провеждат тренировки в София, Благоевград и Пловдив. За 2019 година състезателката Зоя Чавдарова получи и средства да участие в предквалификационен цикъл за Паралимпийските игри които ще се проведат през 2021 година в Токио.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+