Меню Вход

„Вкъщи с българските тенис звезди“

„Вкъщи с българските тенис звезди“
23-03-2020 09:40
Как тренират и поддържат формата си в условията на социална изолация българските тенисисти? Успяват ли да продължат напред и да мислят позитивно? Тежката и неочаквана ситуация, в която изпаднаха всички спортисти, не подминава и тенисистите. Какво правят водещите състезатели, за да съхранят здравето и спортната си форма, как живеят тенис клубовете в страната? Българската федерация по тенис започва кампания „Вкъщи с българските тенис звезди" с послание „Обичаме тениса, можем и у дома", чрез която водещите ни тенисисти ще споделят своите видео тренировки и актуалните си послания към обществото.

 

В следващите дни ще ви представим поредица от видео обръщения с послание за привързаността към тениса и за желанието да продължим напред в очакване на новите турнири и спортни предизвикателства. С тази кампания БФТ подкрепя наложените извънредни мерки и призива „#останивкъщи", но също показва загриженост за състезателите, които търсят начин да намалят стреса и да продължат, въпреки преустановения спортен календар.

Специално за всички почитатели на любимия ни спорт, родните тенис звезди ще ни допуснат в домовете си и ще ни покажат как поддържат форма, без типични тренировки на корта. Лицата на българския тенис като модел за подражание на младите ще дадат пример на всички млади таланти и ще бъдат полезни на любителите със съвети и примери какво да правим вкъщи за здравето и за физическата си форма.

Поредицата на БФТ „Вкъщи с българските тенис звезди" с послание „Обичаме тениса, можем и у дома", се открива от Виктория Томова. Първата ракета на България при дамите имаше силен старт на 2020 година - титла от на турнира на твърди кортове в зала в Съндърланд (Великобритания), финал на друг ITF турнир с награден фонд 25 хиляди долара в Глазгоу и победи в Талин с националния отбор на България за запазване мястото в група I на зона Европа/Африка на „Фед Къп". Сега обаче Вики е вкъщи и показва какви упражнения прави за формата си. А ти можеш ли като нея?!


Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+